VVV blij met 'belangrijke stap' na zege in Maastricht

De VVV-spelers juichen na de 0-1 © PubliciteitVisie
De vreugde was zichtbaar bij VVV-Venlo na het laatste fluitsignaal vrijdagavond. De Venlonaren wonnen opnieuw van MVV en staan nu vierde in de Keuken Kampioen Divisie.
"We hebben een belangrijke stap gezet", zegt trainer Rick Kruys.

Fel begin

Martijn Berden zorgde met zijn eerste VVV-doelpunt voor de zege in de provinciehoofdstad: "Ik ben blij met mijn doelpunt en hartstikke blij met de overwinning. Ik begin mijn te draai te vinden." Berden vond VVV fel beginnen. "We wonnen de tweede ballen en creëerden kansen. Alleen moeten we na de 1-0 ook de 2-0 maken. Dat deden we niet en daardoor hielden we ze te lang in de wedstrijd." Want VVV kreeg in de counter veel ruimte om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar de Venlonaren sprongen niet altijd goed met die ruimte om of waren ongelukkig in de afronding.
Bekijk het hele interview met matchwinner Martijn Berden:

Limburgs voetbal

VVV kwam vrijdagavond goed voor de dag in Maastricht, iets wat ook Kruys zag. "Ik ben tevreden over de intensiteit en de urgentie die we hebben laten zien. Dat zag je bijvoorbeeld in het verdedigen van de spelhervattingen of de tackle van Robin Lathouwers die zich voor een bal gooide." Niet alleen VVV zat goed in de wedstrijd, ook MVV haalde een prima niveau waardoor het publiek in De Geusselt een mooie wedstrijd te zien kreeg, waarbij het spel op en neer golfde. "Dit was een prima wedstrijd van beide ploegen", complimenteert Kruys ook de tegenstander. "De twee ploegen hebben het uiterste uit elkaar gehaald. Ik denk dat het goed is voor het Limburgse voetbal."
Bekijk het hele interview met Rick Kruys:

Thuisstad

En met een zege op MVV heeft VVV de nederlaag tegen TOP Oss uitgewist. "Vorige week hebben we het laten liggen", zegt Sven Braken die mocht invallen in zijn thuisstad. "Ook omdat je een directe concurrent treft. Dus dit was een belangrijke overwinning." Voor Braken was het uiteraard een speciale wedstrijd. "Het is altijd mooi en er waren heel veel familie en vrienden aanwezig. Er zaten ook supporters op de tribune waar ik een goede band mee heb, uiteraard ook mensen die me liever zien verdwijnen, maar dat zal je altijd hebben."

Terugslag

Braken is weer blij dat hij op het veld staat na zijn enkelblessure. Na zijn invalbeurten tegen Heracles en Dordrecht kreeg de Maastrichtenaar te maken met een terugslag, waardoor hij vorige week ontbrak tegen TOP Oss. "Ik ben nog niet de oude, maar ik ben blij dat ik de minuten weer heb kunnen maken. Ik ben klaar om vrijdag te starten, maar dat is aan de trainer."
Bekijk het interview met Sven Braken:

FC Den Bosch

Dan VVV speelt weer thuis. "We willen volgende week iets goed maken na de nederlaag tegen Oss en tegenstander FC Den Bosch heeft ook iets goed te maken", zegt Braken, die kort daarvoor te horen had gekregen dat de volgende VVV-tegenstander vrijdagavond met 13-0 had verloren van PEC Zwolle. In ieder geval heeft VVV volgens Kruys "een belangrijke stap" gezet. En dat is zeker waar. Met een vierde plaats en 45 punten komen de play-offs steeds meer in zicht.