VVV-Venlo wéér sterker dan MVV

Afbeelding ter illustratie © Frank Kerbusch Publiciteitvisie
Weer heeft VVV de drie punten gepakt tegen MVV. In Maastricht was VVV voor de derde keer deze competitie de betere ploeg en won vrijdagavond de Limburgse ontmoeting met 1-0. Eerder werd het In Venlo 2-1 en won VVV een oefenduel 3-2.
VVV bevestigde zijn goede 'uitreputatie' en doet goede zaken met het oog op de play-offs. MVV daarentegen zal nog flink aan de bak moeten om die te bereiken.

Levendig

De gasten uit Venlo kwamen in de 14e minuut op voorsprong. Martijn Berden rondde een steekpass doeltreffend af. MVV maakte vrijwel direct daarna bijna de gelijkmaker maar Jarne Steuckerts gleed de voorzet van Koen Kostons net naast de verkeerde kant van de paal. Zo zagen de 6450 toeschouwers, waaronder 200 Venlose fans, een bedrijvig begin.

Verdiend

De 0-1 was niet onverdiend en ook in de volgende fase was VVV de betere ploeg met mogelijkheden voor Venema en Allouch. Daar stond een geplaatst schot van Jarne Steuckers tegenover, dat door doelman Ennio van der Gouw met een goede redding tot hoekschop getikt werd. Dat scenario herhaalde zich in de 42e minuut nogmaals: doelman Van der Gouw met een goede reactie op een schot van Steuckers. En dus werd de rust bereikt met die Venlose voorsprong (0-1).

Controle

VVV-trainer Rick Kruys had een wissel aan het begin van de 2e helft in petto, Robin Lathouwers verving Tristan Dekker. MVV begon ongewijzigd aan het vervolg. VVV koesterde de voorsprong en hield tegelijkertijd de controle. Een schot van Van Bommel was een prooi voor doelman Van der Gouw. Na ruim 55 minuten wisselde VVV nogmaals: nu kwam Sven Braken, geboren en getogen in Maastricht, in het veld voor Soulyman Allouch. MVV kon geen vuist maken, hoewel Orhan Dzepar een goede mogelijkheid had om de gelijkmaker te scoren. Na een vlotte aanval schoot de middenvelder over (61').

Paal

MVV drong sterk aan, VVV kreeg in de omschakeling ook kansen. Nick Venema had pech toen zijn schot in de 70e minuut op de paal belandde. Kruys bracht zijn derde wissel, Maurice Verberne antwoordde met een dubbele wissel: Dailon Livramento en Mart Remans kwamen voor Ruben van Bommel en Sven Blummel. De tijd begon te dringen voor MVV anders zou de tweede thuisnederlaag van dit seizoen een feit worden. MVV-doelman Romain Matthys verijdelde een poging van invaller Daan Huisman. Rayan El Azrak kwam nog voor Marko Kleinen en Clint Essers voor Tim Zeegers. Dat zorgde niet voor een beter Maastrichts resultaat. Integendeel, de zege van VVV kwam ook in de zes minuten extra tijd niet meer in gevaar.

Vierde

VVV-Venlo stijgt een plek en staat vierde. Willem II heeft weliswaar een wedstrijd minder gespeeld. Als de Tilburgse ploeg maandagavond de uitwedstrijd wint bij Jong AZ, passeert het VVV weer op de ranglijst.
VVV ontvangt FC Den Bosch in de komende thuiswedstrijd, MVV heeft de moeilijke uitwedstrijd in Breda tegen NAC op het programma staan.