Fortuna komt terug van achterstand en wint van FC Utrecht

Afbeelding ter illustratie © orangepictures.nl
Fortuna Sittard heeft met 2-1 gewonnen van FC Utrecht. Na een matige eerste helft opende Douvikas na een uur de score voor Utrecht, maar tien minuten later maakte Bistrovic gelijk. Vier minuten voor tijd maakte invaller Tijani Noslin de winnende goal.
Fortuna Sittard moest het in De Galgenwaard opnemen tegen een getergd FC Utrecht, dat uit de beker geknikkerd was door de amateurs van Spakenburg.

Balverliezers

De eerste kans van de wedstrijd was voor Burak Yilmaz, maar zijn schot ging ver naast het doel van de thuisploeg. Utrecht zette Fortuna bij tijd en wijle onder druk, maar de verdediging van Fortuna pareerde de aanvallen. Een schot op doel van Sean Klaiber ging naast. Beide ploegen leden veel balverlies. Vasilis Barkas, de goalie van FC Utrecht had geen moeite met een schot van Inigo Córdoba.

Hoog over

Halverwege de eerste helft kreeg aanvoerder Mark van der Maarel een prachtkans FC Utrecht op voorsprong te schieten, maar hij knalde van dichtbij hoog over. Fortuna maakte bepaald geen geweldige indruk en kwam nauwelijks voor het Utrechtse doel. Een kopbal van Córdoba was een gemakkelijke prooi voor doelman Barkas. Zeven minuten voor rust dook Sean Klaiber op in het strafschopgebied van Fortuna. Hij kreeg de bal van Tasos Douvikas, maar Ivor Pandur keerde het schot en had korte tijd later ook geen moeite met een kopbal van Sander van de Streek.

Fluitconcert

Thomas Buitink verscheen op slag van rust voor Barkas, maar de Griekse doelman reageerde alert en schoot de bal voor zijn voeten weg. De eerste helft leverde geen vuurwerk en geen doelpunt op, wel een fluitconcert van de Utrecht-aanhang.

Utrecht scoort

Het Utrechtse publiek was ook in de eerste minuten na de hervatting niet onder de indruk van het spel van hun team en liet dat duidelijk merken. Tien minuten na rust kreeg de vrijgelopen Tasos Douvikas een pass van Othmane Boussaid, maar hij kreeg de bal niet onder controle. Kort daarna kwam Fortuna goed weg toen Boussaid de bal maar net naast schoot. Even later voorkwam doelman Pandur dat een kopbal van Mike van der Hoorn in het doel verdween, maar hij was kansloos toen Tasos Douvikas in de rebound de bal over de doellijn tikte: 1-0.

Gelijkmaker

Tien minuten later was de stand weer gelijk toen Kristijan Bistrovic de bal na een misser van Victor Jensen voor zijn voeten kreeg en het leer van dichtbij tegen de touwen schoot. Dat doelpunt gaf Fortuna energie. Bistrovic kreeg de bal uit de kluts, maar slaagde er niet in de te scoren. Dat lukte ook Burak Yilmaz niet. Hij schoot van de rand van het strafschopgebied rakelings over het Utrechtse doel. Aan de overkant zorgde Victor Jensen voor gevaar, maar ook zijn schot ging over.

Noslin matchwinnaar

Beide ploegen probeerden in de slotfase volle buit binnen te slepen. Vier minuten voor tijd kreeg invaller Tijani Noslin de bal, sprintte op het Utrechtse doel af en schoot de bal loeihard achter doelman Barkas: 1-2.
Utrecht probeerde de achterstand nog weg te werken, maar slaagde daar niet in. De winst was voor de Sittardenaren.