Tom Dumoulin ambassadeur profronde Maastricht

Tom Dumoulin ambassadeur profronde Maastricht © Luc Hommes
Tom Dumoulin heeft zich verbonden aan de RSM-Wealer-Ronder van Maastricht. Dat is het jaarlijks terugkerende profcriterium door het centrum van de provinciehoofdstad.
Daarmee blijft Dumoulin, die afgelopen jaar zijn wielerloopbaan beëindigde, betrokken bij de wielersport.

Winst

De geboren Maastrichtenaar won de lokale koers drie maal. "Ik heb altijd veel plezier beleefd aan de rondjes door de binnenstad," aldus Dumoulin. Vorig jaar kondigde hij rondom de profronde het einde van zijn carrière aan.

Rol

Over de exacte invulling van de ambassadeursrol lopen nog gesprekken. De 37ste editie van het criterium staat dit jaar gepland op vrijdag 2 juni. Naast de profs gaan ook vrienden- en bedrijventeams de strijd met elkaar aan in een tijdritchallenge op en rond de Sint-Pietersberg. Daarnaast wil de organisatie in samenwerking met Dumoulin ook graag een kids-event organiseren.

Naam

Eerder verbond hij zijn naam al aan een nieuwe koers voor junioren in Sittard-Geleen: de Grote Prijs Tom Dumoulin en werd hij ambassadeur van het proviniciale wielerplatform Limburg Cycling.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!