Nieuwe Oranje kansen voor Mark Flekken

Mark Flekken weer in beeld bij Oranje © Orange Pictures
Doelman Mark Flekken is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar.
Voor de in Bocholtz geboren doelman lonkt daarmee een terugkeer in Oranje sinds het missen van het WK voetbal, eind vorig jaar.

EK 2024

Koeman maakte vrijdag een lijst met 37 namen bekend voor de start van een nieuwe periode op weg naar het Europees Kampioenschap voetbal in de zomer van 2024 in Duitsland. Bij zijn aanstelling vertelde de nieuwe bondschoach al dat hij anders zou omgaan met het keepersvraagstuk dan zijn voorganger Louis van Gaal.

Beloning

Dat was de man die Mark Flekken liet debuteren in Oranje, de doelman van Freiburg de hemel in prees en vervolgens tot grote teleurstelling van Flekken hem niet meenam naar het WK.
De 29-jarige Flekken, die met zijn club SC Freiburg wekelijks op hoog niveau keept in de top van de Bundesliga, zal deze nominatie zien als een beloning én een nieuwe kans om zijn interlandcarrière een vervolg te geven.

Concurrenten

In de lijst met namen zijn Andries Noppert, Jasper Cilessen, Kjell Scherpen en Bart Verbruggen naast Flekken de andere kandidaat-keepers. Daarbij ontbreekt de geblesseerde doelman Justin Bijlow. Remco Pasveer, die ook meeging naar Qatar, speelt niet meer bij zijn club Ajax.

Defenitief

Op 17 maart zal Ronald Koeman zijn definitieve selectie bekendmaken voor de start van de EK-campagne. Dan wordt ook duidelijk of Mark Flekken zich op maandag 20 maart kan melden in Zeist. Op 24 maart speelt Oranje de uitwedstrijd tegen Frankrijk, drie dagen later komt Gibraltar op bezoek in De Kuip.