Lions boekt kleine zege in halve finale BENE-League

Ivo Steins maakte het winnende doelpunt voor Lions © Orange Pictures
De handballers van Kembit-Lions uit Sittard-Geleen hebben hun eerste duel in de halve finales van de BENE-League winnend afgesloten.
In Aalsmeer won de ploeg van Christoph Jauernik met een nipt verschil: 28-29.

Nauwelijks verschillen

Waar een paar weken geleden Aalsmeer nog duidelijk te sterk was in Sittard-Geleen, waren beide ploegen donderdagavond meer aan elkaar gewaagd. Verschillen waren er gedurende de wedstrijd nauwelijks. Het grootste verschil was er vlak voor rust in het voordeel van Lions. De titelverdediger wist een gat van vier punten te creëren. Bij rust stond het uiteindelijk 13-16.

Steins

Na de pauze kwam Aalsmeer redelijk snel op gelijke hoogte en werd het een spannende tweede helft. Beide ploegen gaven elkaar nauwelijks iets toe. Uiteindelijk wist Lions door een doelpunt van Ivo Steins in de laatste minuut met een miniem verschil het heenduel te winnen.
Komende zaterdag staat de return op het programma. De winnaar van de dubbele ontmoeting plaatst zich voor de finale op zaterdag 18 maart.