Sven Braken klaar voor derby in thuisstad Maastricht

Sven Braken © Orange Pictures
VVV-aanvoerder Sven Braken sloeg de wedstrijd tegen Top Oss over om helemaal fit te zijn voor de derby tegen MVV in Maastricht. "Ik kijk er enorm naar uit."
Komende vrijdagavond speelt MVV in de Geusselt tegen VVV-Venlo. Beide ploegen strijden nog voor een plek in de play-offs, MVV met een zesde plaats en VVV-Venlo met een vijfde plek op de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen is maar één punt.

Applaus

Braken speelde een groot deel van zijn voetballoopbaan in Maastricht en scoorde vorig jaar in het shirt van VVV tegen zijn voormalige werkgever de 0-5. Dat deed hij in stijl met een omhaal. "Het allermooiste vond ik dat zelfs MVV-supporters applaudisseerden voor mijn doelpunt. Ik verwacht niet dat dit komende vrijdag opnieuw zo zal zijn", grapt de topscorer van VVV.

Onder de indruk

Trainer Kruys zat maandag op de tribune in De Geusselt om MVV te bestuderen. De ploeg uit Maastricht won de wedstrijd tegen koploper PEC Zwolle spectaculair in de slotfase met 3-2. "Ik was wel onder de indruk van MVV, ze speelden met veel passie. MVV is erg snel in de omschakeling met ballen achter de laatste lijn van de tegenstander. Het is aan ons om daar een antwoord op te vinden."