Max Verstappen positief, maar niet ongeremd optimistisch

Max Verstappen tijdens de testdagen in Bahrein. © Red Bull Content Pool
Tijdens de testdagen in de aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen deelden Max Verstappen en Red Bull Racing alweer voorzichtig de lakens uit. Toch wil de tweevoudig wereldkampioen nog niet te hard van stapel lopen.
"Je kunt van alles zeggen over het beoordelen van de data tijdens de test, maar een auto kan zich op elke baan heel anders gedragen", zegt Verstappen.

Uitblinken teams

De eerste race van het nieuwe seizoen, aanstaande zondag in Bahrein, vindt plaats op hetzelfde circuit als dat van de testdagen afgelopen weekend. Het is dus aannemelijk dat de teams die tijdens de tests sterk presteerden, ook in de komende dagen uitblinken. Tegelijkertijd moet het effect van verschillende set-ups, het uitproberen van onderdelen en de impact van benzineniveaus, niet onderschat worden.

'Mooie aanloop'

Feit blijft dat bij Verstappen vrijwel alles naar wens verliep en de RB19-bolide een sterke indruk maakte. "Na al het verrichte testwerk, gaan we vanuit een goede positie het weekend in", vindt ook de regerend kampioen, die intussen al meer dan een week in het Golfstaatje vertoeft. "Na de testdagen in Bahrein ben ik er gebleven, dus het was een mooie aanloop naar het raceweekend."

Waakzaam

Verstappen waakt ondertussen voor té veel optimisme. Zo bleek vorig seizoen dat de krachtsverhoudingen tussen met name Red Bull en Ferrari behoorlijk konden verschillen per circuit. En dus is het volgens de Limburger maar de vraag hoe dominant Red Bull op de langere termijn kan zijn.

Altijd verbeteren

"Dus we zullen ons als team concentreren op verbetering. We moeten altijd proberen het beter te doen en dat is wat we het hele jaar door moeten nastreven. We hadden drie positieve testdagen, maar de race is waar het telt", luiden de ietwat diplomatieke woorden van Verstappen.

Pitlane

De jacht op de derde wereldtitel begint dit weekend, in Bahrein. Donderdag blikt L1's autosportprogramma Pitlane vooruit op de eerste grand prix van 2023. De race vindt daar zondag om 16:00 uur plaats. De race is live te volgen via een liveblog op 1Limburg.