Roda JC licht optie en gaat in gesprek met topscorer Vente

Dylan Vente tijdens de wedstrijd Willem II - Roda JC. © Orange Pictures
Roda JC heeft het contract met aanvaller Dylan Vente met een jaar verlengd. Door een optie in de overeenkomst van de topscorer kon de club eenzijdig dat besluit nemen.
Dat voor die optie ook daadwerkelijk gegaan werd, lag al een tijdje in de lijn der verwachting. Vente ligt nu tot de zomer van 2024 vast in Kerkrade.

Interesse ander clubs

Daarmee voorkomt Roda in ieder geval dat de aanvalsleider in de aankomende zomer transfervrij zou kunnen vertrekken. Met 39 doelpunten in 68 wedstrijden namens Roda, liggen immers meerdere clubs uit binnen- en buitenland op de loer. In januari werd er ook al geboden op de spits, maar de transfersommen kwamen toen niet in de buurt van het prijskaartje dat Roda in gedachten heeft.

Langere samenwerking

Roda koestert ondertussen ook nog de hoop om Vente langer in het Parkstad Limburg Stadion te houden. De club zegt in de aankomende periode met de speler in gesprek te gaan over een langere samenwerking.

Vormdip

Of Vente daar ook trek in heeft, valt te bezien. Roda zakte de afgelopen maanden af tot de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie, terwijl de spits hogere doelen heeft. De spits verkeert ondertussen, net als veel ploeggenoten, in een vormdip. Sinds de jaarwisseling scoorde hij nog maar één goal.