Femke Gort stapt over naar Team Proximus

Femke Gort tekent voor twee jaar bij Belgische continentale ploeg © Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini media
Wielrenster Femke Gort stapt per direct over naar het Belgische Team Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini.
De uit Echt afkomstige wielrenster tekent bij de continentale profploeg een contract voor 2 jaar.

Volgende stap

De 19-jarige wielrenster kan bij deze ploeg een volgende stap zetten in het veldrijden en tevens proberen te ontdekken waar haar kwaliteiten op de weg liggen. Haar vorige ploeg, Team Pissei-Groep TOM, kon haar geen wegprogramma aanbieden.

Ontdekkingstocht op de weg

Gort is zeer tevreden dat ze de komende twee seizoen in deze ploeg haar loopbaan kan uitbouwen: "Ik ben dankbaar voor deze kans en verheug me om samen met dit mooie team de volgende stappen te zetten, niet alleen in cyclocross maar ook op de weg." Tijdens het wegseizoen heeft de nieuwe ploeg van Gort in het voorjaar wedstrijden als Nokere-Koerse, Gent-Wevelgen en Dwars door Vlaanderen op het programma staan.

Nederlandse selectie

Femke Gort wordt door bondscoach Gerben de Knegt, ondanks haar jonge leeftijd, regelmatig in de Nederlandse ploeg opgenomen voor wereldbekerwedstrijden en het Europees kampioenschap. Gezien de enorme concurrentie binnen de Nederlandse damesploeg is dat al een prestatie op zich. Tijdens het laatste Nederlands kampioenschap veldrijden eindigde Gort op een zevende plek bij de beloften.

Talenten opleiden

Teammanager van Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini Eddy van Bunder was meteen enthousiast toen Femke interesse toonde in zijn team. “Met de omkadering, materiaal en professionele inzet van het team weten we zeker dat Femke bij ons een flinke groei kan doormaken, een van de kenmerken van onze ploeg is dat we talenten de volgende stap laten zetten in hun vaak nog jonge carrière.”

Veldrijden voorlopig hoofddoel

Voor Gort staat het cyclocross seizoen op de eerste plaats, in combinatie met een zwaar wegprogramma kan ze hier een mooie basis leggen voor het volgend crossseizoen. Gort behaalde afgelopen jaar haar eerste profzege in Zweden.