Vechtlust MVV beloond met 3-2 zege op koploper PEC Zwolle

Rayan El Azrak juicht na zijn winnende treffer © Frank Kerbusch/PubliciteitsVisie
MVV Maastricht heeft in de Geusselt koploper PEC Zwolle verslagen. Een 2-0 achterstand werd op sensationele wijze omgebogen: 3-2
MVV stijgt door die overwinning naar de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie

Eerste kansen

De eerste kansen waren voor de gasten uit Zwolle die lieten zien waarom ze koploper zijn in de eerste divisie. MVV-doelman Romain Matthys had handen en voeten nodig om zijn doel schoon te houden.

Twee keer in twee minuten

MVV koos voor zekerheid, loerde op de omschakeling, maar kwam in de 13e minuut met 0-1 achter toen Haris Medunjanin PEC Zwolle op voorsprong bracht. Twee minuten later kreeg Younes Taha de bal van Medunjanin en schoot vlijmscherp raak: 0-2

MVV verkleint achterstand

Halverwege de eerste helft mocht de Maastrichtse aanhang juichen. Orhan Dzepar rondde de voorzet van Sven Blummel af: 1-2. MVV kwam daarna beter in de wedstrijd. Jarne Steuckers lanceerde Koen Kostons, maar zijn schot werd door een Zwols been gekeerd. En een lage voorzet van Steuckers werd even later door PEC opgeruimd. Het spel golfde vervolgens op en neer zonder dat beide ploegen nog wisten te scoren.

Souren per brancard van veld

Kort na de hervatting moest MVV-middenvelder Nicky Souren na een botsing met Thomas Beelen per brancard het veld verlaten. Rayan El Azrak verving hem. PEC trok met man en macht ten aanval, op jacht naar de beslissing in de wedstrijd maar moest tot tien minuten voor tijd genoegen nemen met de minimale marge van één doelpunt verschil.

Kostons maakt gelijk

Daardoor bleef MVV in de wedstrijd, kreeg ook mogelijkheden en Koen Kostons zorgde voor de verdiende gelijkmaker. Hij was het eindstation van een prachtige aanval: 2-2. Kort daarna was Kostons dichtbij zijn tweede treffer. Hij ving een diepe bal op, maar schoot over het doel.

El Azrak bezorgt MVV de overwinning

In de slotminuten hield Romain Matthys zijn team maar weer eens overeind. Tot tweemaal toe voorkwam hij een achterstand. En aan andere kant bezorgde invaller Rayan El Azrak MVV de overwinning. In blessuretijd tikte de bal, op aangeven van Kostons, binnen. Het was de ultieme beloning voor de ploeg die geloof bleef houden in de ommekeer: 3-2.
MVV speelt vrijdag in eigen huis tegen VVV-Venlo. Een rechtstreeks duel tussen twee provinciegenoten die jagen op een play-off ticket. Die wedstrijd is vanaf 20:00 uur live te volgen via L1 Radio.