'Perr Schuurs is een steunpilaar bij Torino'

Perr Schuurs (in het wit) in duel met Rafael Leão © Orange Pictures
Na een half seizoen is Perr Schuurs inmiddels een vaste waarde geworden bij Torino. De verdediger uit Nieuwstadt speelt dinsdagavond de Turijnse derby tegen Juventus.
Roberto Pennino uit Heerlen volgt het Italiaanse voetbal op de voet en was maandagavond te gast in het L1-programma Tafel Voetbal om te praten over de ontwikkeling van Schuurs in Italië.

De Ligt

Pennino was in januari nog in Italië en sprak met diverse journalisten over Schuurs. "De indruk is goed. Sommige journalisten zeggen zelfs dat Schuurs een betere aankoop is dan de transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus." De Italiaanse voetbalromanticus en auteur heeft wel een idee waarom de Limburger gewaardeerd wordt in Italië. "Hij gaat niet de Nederlandse verdediger uithangen en proberen te aanvallen. Hij schikt zich in het systeem en voert zijn taken uit. Daarnaast zit hij veel in het krachthonk."

Superga

Daarnaast toonde Schuurs ook interesse in de geschiedenis van de club. Zo bezocht hij de Superga: de heuvel in Turijn waar in 1949 een vliegtuig tegenaan botste, waardoor nagenoeg het hele elftal van Torino om het leven kwam. "Ik denk dat dat hem wel wat extra aanzien geeft bij de fans. Hij heeft er ook op een bedachtzame manier over verteld in de pers en niet om makkelijk te scoren."

Boek

Pennino schreef zelf ook een boek over de vliegramp. "We kennen de ramp van Manchester United en redelijk recentelijk van het Braziliaanse Chapecoense. Maar dit is ook een treurig en tragisch verhaal. Het was de kampioen van Italië en negen tot tien spelers vormden de kern van het Italiaanse elftal."