Hans van Dijk volgend seizoen coach van Bevo

Hans van Dijk © Orange Pictures
Hans van Dijk wordt vanaf volgend seizoen de trainer van de handballers van Herpertz/Bevo uit Panningen.
Van Dijk is momenteel hoofdtrainer bij het Waalwijkse Red-Rag Tachos. Ook de zoon van de nieuwe trainer, de 21-jarige Destin van Dijk, komt komende zomer naar Panningen. Hij speelt nu voor landskampioen Aalsmeer.

Kampioenschap

Hans van Dijk behaalde vorig seizoen met Tachos het kampioenschap in de Eredivisie en promoveerde daardoor naar de BENE-League. Eerder was hij al kampioenscoach bij de hoofdmacht van Handbal Houten, waarmee Van Dijk promoveerde van de Hoofdklasse naar de Eredivisie.

Blij met Van Dijk

De Topsport Commissie van Bevo is blij met de komst van Hans van Dijk naar Panningen volgend seizoen: "Van Dijk is voormalig international met ontzettend veel handbalbagage, die inmiddels als oefenmeester ook zijn sporen heeft verdiend. De persoonlijkheid en uitstraling van Hans van Dijk passen goed bij de cultuur van Bevo", schrijft de commissie in een persbericht.

International

Als speler kwam Van Dijk in actie voor Aalsmeer, Vlug & Lenig, Tachos en het Belgische Neerpelt waarmee hij zo’n 30 Europese duels speelde. Hij won drie keer de nationale beker, was meervoudig topscorer van Nederland en speelde 40 interlands voor Nederland.