Fortuna Sittard vrouwen bekeren verder na winst op Zwolle

De Fortuna Vrouwen juichen na een doelpunt © Orange Pictures
De vrouwen van Fortuna Sittard zijn door naar de laatste acht van het KNVB-bekertoernooi. Het team van trainer Roger Reijners won met 2-1 van PEC Zwolle. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.
De bekerwedstrijd werd niet in het eigen stadion gespeeld omdat daar zondagmiddag de mannen in actie kwamen tegen Feyenoord. En dus weken de vrouwen uit naar het veld van Sportpark Op de Hooven in Nederweert-Eind.

Wullaert

In de 67ste minuut opende de 29-jarige aanvoerster van Fortuna, Tessa Wullaert de score. De Belgisch international kopte Fortuna op voorsprong op aangeven van Hanna Huizenga. Precies tien minuten later verdubbelde de IJslandse María Ólafsdóttir Grós de voorsprong. De overwinning voor de Sittardse ploeg kwam niet meer in gevaar ondanks de aansluitingstreffer van Evi Maatman voor PEC Zwolle in de tachtigste minuut.

Loting

Fortuna Sittard neemt het in de kwartfinale van het bekertoernooi in een uitwedstrijd op tegen landskampioen FC Twente, dat bleek tijdens de loting zondagmiddag. De kwartfinale wedstrijden worden gespeeld op 17, 18 of 19 maart.