Fortuna kan geen vuist maken tegen Feyenoord

Afbeelding ter illustratie © Orange Pictures
Het duel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord was na één helft al beslist. De thuisploeg keek net voor de rust al tegen een 0-3 achterstand aan. Uiteindelijk verloor Fortuna met 4-2 van Feyenoord.
In de tweede helft liet Fortuna zich van een betere kant zien, maar ondanks twee goals was dat onvoldoende om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Vooraf

Fortuna-trainer Julio Velazquez keek vanaf de tribune toe, de Spaanse oefenmeester zat zijn schorsing uit. Assistent Jaime Mut nam de honneurs waar op de bank. Hij kon meteen ingrijpen toen in de warming-up duidelijk werd dat Kristijan Bistrovic niet fit genoeg was, Arianit Ferati nam zijn plek in. Eerder was duidelijk dat de Sittardse spelers Inigo Cordoba en Dogan Erdogan vanwege blessures niet zouden starten.

Uitverkocht

De thuisploeg gaf in de eerste minuten aardig partij. Onder een lekker winterzonnetje en in een uitverkocht huis, scoorde Fortuna in de 5e minuut. Maar Burak Yilmaz vertrok vanuit buitenspelpositie en dus ging het feest niet door. Dat werd gevolgd door weer een domper in de tiende minuut. Ximo Navarro kopte een voorzet in eigen doel. De Rotterdammers drukten door en vanuit een volgende aanval werd, via een streep van Mats Wieffer, Fortuna op een 0-2 achterstand gezet. Twee minuten voor rust werd de wedstrijd al beslist. Geklungel in de Fortuna-defensie werd afgestraft door spits Santiago Gimenez: 0-3.
Gespeeld
De ruim 12.000 toeschouwers hoopten dat het duel nog niet gespeeld was. Daar leek in de eerste minuten van de tweede helft ook op. Invaller George Cox - hij viel in voor Ferati - had een goede actie in huis en zijn schot sprong via de paal terug in het veld. Yilmaz kreeg de bal niet onder controle, maar Deroy Duarte scoorde met een schuiver de 1-3 (48'). Mut had via een dubbele wissel ook Thomas Buitink voor Umaro Embalo gebracht. Langzaam ebte het opportunistische Sittards spel weg en kreeg Feyenoord weer de controle.

Onfortuinlijk

In de 64e minuut zag Fortuna de marge weer oplopen naar drie. Een schot van Feyenoord-invaller Igor Paixao werd van richting veranderd en liet Fortuna-doelman Ivor Pandur kansloos, 1-4. Meer Rotterdamse mogelijkheden waren er voor bijvoorbeeld invaller Danilo en aan Fortuna zijde voor invaller Buitink. In de 84e minuut werd de stand voor Fortuna dragelijker. Dimitrios Siovas kopte een hoekschop hard achter Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther.

Debuut

In de 90e minuut maakte Gianmarco Cangiano zijn debuut bij Fortuna. De vier minuten extra tijd waren ook voor hem niet genoeg om nog iets aan de stand te veranderen.