Lions verliest en Bevo wint laatste wedstrijd BENE-League

Jasper Adams van Lions torent hoog boven de verdediging van Bocholt uit © Publiciteitsvisie
De handballers Lions hebben hun duel tegen Bocholt met ruime cijfers verloren, terwijl Bevo uit Eupen terugkeerden met de overwinning.
In de Sittardse Stadssporthal verloor Lions van de Belgische koploper Bocholt met 29-38.

Tim Claessens uitblinker

De formatie van trainer Christoph Jauernik kon vanaf het begin van de wedstrijd niet bijbenen. Binnen 20 minuten had Bocholt een marge van vijf doelpunten opgebouwd. De ruststand was 15-20. Uitblinker aan de zijde van Bocholt was Tim Claessens. De uit Sittard afkomstige speler, die zijn opleiding bij Sittardia en Lions genoot, scoorde in totaal tien treffers.

Halve finale

Omdat beide ploegen al geplaatst waren voor de Final Four, stond er niet veel meer op het spel. Donderdag 2 maart speelt Lions de eerste halve finale van de BENE-League tegen Aalsmeer in hun sporthal de Bloemenhof. Zaterdagavond 4 maart is de return in Sittard. Voor de andere finaleplaats strijden Bocholt en Pelt. De finale wordt op zaterdag 18 maart gespeeld.

Bevo wint

De handballers van Bevo HC hebben hun laatste wedstrijd in de BENE-League met een overwinning afgesloten. De uitwedstrijd tegen Eupen werd met 33-37 gewonnen. Bij rust leidde de formatie van Richard Curfs al met 15-22. De handballers uit Panningen zijn in de eindstand van de BENE-League als negende geëindigd.

Eredivisie dames

In de eredivisie bij de dames won van de Limburgse ploegen alleen Handbal Venlo. De ploeg van trainer Robin Gielen won met 49-27 van Kwiek. Vlug en Lenig uit Geleen verloor thuis van koploper VOC/Amsterdam met 28-39. BFC verloor in Beek met 19-34 van VELO.

Kampioenspoule

Regerend landskampioen Handbal Venlo, VOC, SEW, VELO, Volendam en Vlug en Lenig zijn geplaatst voor de kampioenspoule. BFC uit Beek is in de reguliere puntloos als laatste geëindigd.