Teunissen net buiten top-10 in Omloop Het Nieuwsblad

Mike Teunissen © Intermarché-Circus-Wanty Media
Wielrenner Mike Teunissen is in de openingsklassieker Omloop Het Nieuwsblad net buiten de top-10 beland.
De uit Ysselsteyn afkomstige wielrenner kwam in aankomstplaats Ninove als elfde over de streep.

Van Baarle wint

De Omloop Het Nieuwsblad werd gewonnen door de Nederlander Dylan van Baarle. De renner van Team Jumbo-Visma kwam na 207 kilometer solo over de streep. Van Baarle won vorig seizoen de kasseienklassieker Parijs-Roubaix.

Aangewezen kopman

Mike Teunissen kwam twintig seconden later in achtervolgende groep over de streep. Tijdens de sprint raakte Teunissen enigszins ingesloten waardoor hij net buiten de top-10 eindigde. Teunissen was door zijn ploeg Intermarché-circus-Wanty tijdens deze wedstrijd vooraf aangewezen als kopman.

Niet goed, niet slecht

Teunissen hield aan de eerste klassieker voor zijn nieuwe ploeg een gemengd gevoel over: "Niet goed genoeg, maar ook weer niet slecht." Dinsdag start hij in de Belgische semi-klassieker Le Samyn. Voordat hij op 18 maart van start te gaan in Milaan-San Remo rijdt hij eerst nog de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico.

Quinty Schoens

In de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen eindigde Quinty Schoens uit Stein op de 49e plaats. Ze kwam in het peloton ruim twee minuten na winnares Lotte Koppecky over de streep.