Roda-aanvoerder: 'Tijd elkaar keihard de waarheid te zeggen'

Spelers Roda JC na afloop van de verloren wedstrijd tegen Almer City FC © PubliciteitsVisie
Roda-speler Nils Röseler denkt dat het na de teleurstellende nederlaag tegen Almere City FC nodig is om elkaar de komende tijd eens goed de waarheid te vertellen.
De Kerkraadse ploeg ging in eigen huis met 2-0 kansloos onderuit tegen de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie.

Veel mis

Volgens de aanvoerder van Roda was het een wedstrijd waarin wederom heel veel dingen mis gingen: "In bepalende situaties verdedigen we niet goed mee. We zitten niet goed in de duels en geven dan ook nog eens te gemakkelijk een strafschop weg. En dan loop je wederom achter de feiten aan."

'Het is nu genoeg'

Röseler concludeert dat het zo niet verder kan met de ploeg: "De enige manier is om na het analyseren van de wedstrijd elkaar keihard de waarheid te zeggen. Er moeten deze week hele duidelijke woorden gesproken worden. We moeten heel duidelijk tegen elkaar zijn over zaken die beter moeten en hoe we dat moeten aanpakken. Het is nu genoeg! We moeten leren van de fouten die we telkens maken."

Geloof in play-off blijft

Richting de volgende tegenstander moet de ploeg zich volgens Röseler goed voorbereiden: "We blijven hard werken voor overwinningen. Zoals het nu gaat is het niet goed. Dit is niet wat we willen, waar Roda naar toe wil en waar de club hoort te zijn." De spelers zijn er nog steeds van overtuigd dat het behalen van de play-off haalbaar is. "Ik denk dat we dit seizoen vaak genoeg hebben laten zien dat we beter kunnen. Op dit moment komt het er al een paar wedstrijden niet uit. We moeten voorkomen dat de kopjes gaan hangen. We moeten allemaal dezelfde kant opkijken en dan weer gaan winnen."
De volgende tegenstander van Roda JC is Jong FC Utrecht. Op 6 maart gaat de Kerkraadse ploeg daar op bezoek.