Pijnlijke nederlaag voor VVV-Venlo tegen laagvlieger TOP Oss

Afbeelding ter illustratie © VVV-coach Rick Kruys - Foro: orangepictures.nl
VVV-Venlo heeft in eigen huis met 0-1 verloren van TOP Oss, voorlaatste in de Keuken Kampioen Divisie. Na een matige eerste helft kreeg VVV na rust kans op kans, maar liet na te scoren. TOP Oss deed dat een kwartier voor tijd wel.
VVV-Venlo liet vanaf de aftrap in de wedstrijd tegen TOP Oss blijken de drie punten in eigen huis te willen houden. Een voorzet van Simon Janssen in de eerste minuut werd een prooi voor doelman Thijs Jansen en een schot van Joep Kluskens op de rand van de zestien ging vervolgens hoog over. De Venlonaren zetten via de rechterflank druk op de verdediging van TOP Oss. Een schot van Kees de Boer ging naast.

TOP gevaarlijk

Na een twintigtal minuten zakte VVV wat terug en zorgde Kay Tejan voor gevaar in de zestien van VVV. Zijn schot werd door Richard Sedlacek van richting veranderd en verdween over het doel van Ennio van der Gouw. VVV had het even moeilijk tegen de bezoekers. Een schot van Rick Stuy van den Herik ging naast en dat overkwam ook Kay Tejan na een hakje van Thijs van Leeuwen.

VVV herstelt zich

Na een half uur herstelde VVV zich en werd een fraaie aanval van de Venlonaren onderbroken door een overtreding van Kay Tejan. Het leverde hem geel op. De Venlonaren probeerden met een slotoffensief de stand voor rust te veranderen. Een vrije trap van Nick Venema enkele meters buiten de zestien ging over, een voorzet van Martijn Berden verdween in de handen van de doelman van TOP Oss en een lage voorzet van Tristan Dekker werd weggewerkt door de Osse defensie.

Kans op kans

In de eerste minuten van de tweede helft liet VVV meer zien dan voor rust. De gastheren zette TOP Oss direct onder druk. Een loeihard schot van Simon Janssen ging rakelings naast het doel van Jansen en een paar minuten later kopte Ilounga Pata de bal bijna in eigen doel. VVV joeg op een treffer en kreeg kans op kans, maar Jansen bleek een taaie sluitpost. Hij verhinderde dat de uitgebroken Nick Venema de bal tegen de touwen kon schieten en keerde op fenomenale wijze schoten van Venema en Tristan Dekker. Kees de Boer tikte daarna een voorzet van Rick Ketting over het doel en ook Tristan Dekker zag zijn uithaal door Thijs Janssen gestopt.

TOP scoort

Een kwartier voor tijd ging de storm van VVV liggen. Oss counterde, kreeg een vrije trap op de hoek van het strafschopgebied en de bal werd door Rohson van Eijma bij de tweede paal binnen gekopt: 0-1.

Pijnlijke nederlaag

VVV probeerde met de moed der wanhoop de achterstand nog weg te werken, maar slaagde daar ook in blessuretijd niet in. Het team verzuimde de kansen te benutten en leed een pijnlijk nederlaag.