Snackpoint Eaters mist finale om landskampioenschap

Het ijs in Glanerbrook © Orange Pictures
Snackpoint Eaters is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale om het landskampioenschap. De ijshockeyers uit Geleen verloren in de halve finale in het Thialf Stadion in Heerenveen met 6-3 van de plaatselijke Unis Flyers.
In de eerste periode wist geen van beide teams de puck in het doel van de tegenstander te schieten. Zes minuten na de hervatting opende Jasper Nordemann de score voor Heerenveen. Acht minuten later verdubbelde Wessel Copier de voorsprong door de puck uit een aanval met Henri Ruotsalainen en Jasper Nordeman in het doel van Deniz Mollen te schieten. Twee minuten voor het einde van de periode verkleinde Nick Verschuren de achterstand tot 2-1.

Heerenveen loopt uit en wint

Halverwege de derde periode liep Heerenveen door een doelpunt van Pippo Limnell-Finocchiaro uit tot 3-1 en twee minuten later knalde Lars Edel de puck opnieuw in het Geleense doel: 4-1. Zeven minuten voor het einde kwam Snackpoint Eaters door Nick Verschuren op 4-2, maar met vier minuten officiële speeltijd moest de Geleense goalie voor de vijfde keer capituleren toen een uithaal van Roope Nikkila in zijn doel verdween. Harley Verkroost scoorde daarna de 5-3, maar een minuut voor tijd bepaalde Roope Nikkila de eindstand op 6-3.

Zondag finale

In de eindstrijd om het kampioenschap van Nederland moet Heerenveen het zondag in eigen huis opnemen tegen Hijs Hokij. De Haagse hockeyers plaatsten zich voor de finale door Zoetermeer met 6-2 te verslaan.