Roda JC thuis onderuit tegen Almere City

Roda JC - Almere City © Publiciteitsvisie
De spelers van Roda JC hebben de kans laten liggen om zich te revancheren voor de slappe partij van 'carnavals-zondag'. De nummer drie van de Eerste Divisie, Almere City FC keert uit het Parkstad Limburg Stadion terug naar de polder met een 0-2 zege.
Almere was duidelijk de betere ploeg, Roda was kansloos.

De Graaf

Roda-trainer Edwin de Graaf had van tevoren laten weten dat bepaalde spelers deze vrijdagavond moesten presteren. Zo niet, dan zouden anderen de kans gaan krijgen.

Vervolg reeks

Almere had in de zes vorige ontmoetingen in Kerkrade nog niet verloren: vier maal winst, twee keer gelijk. Tegenvaller voor de bezoekers was dat oud-Fortunees Jorrit Smeets al na twintig minuten geblesseerd vervangen moest worden. Twee minuten eerder werd de eerste kans genoteerd. Pascu kwam vrij voor Roda-doelman Moritz Nicolas. Die zag tot zijn opluchting het schot over het doel gaan. Almere werd op het spoor van de overwinning gezet door een strafschop in de 27e minuut. Lennard Hartjes raakte een Almere-speler binnen de zestien. Lance Duijvestijn, de vervanger van Jeredy Hilterman, schoot de bal puntgaaf in het doel. Roda zette daar één goede mogelijkheid tegenover. Maar het schot van rechtsback Boyd Reith werd vlak voor rust gepakt door doelman Nordin Bakker.
Na balverlies van Hartjes verdubbelde Almere in de 54e minuut de voorsprong. Anthony Limbombe, die van Almere City dus, profiteerde en maakte het beheerst af: 0-2. Hartjes werd na een uur gewisseld, evenals Sami Ouaissa. Niek Vossebelt en Mohammed Mallahi waren de vervangers. Maar meer dan een paar pogingen op doel, leverde dat niet op.

Broertjes Limbombe

Roda - Almere was ook een 'broederstrijd'. Bryan Limbombe, linksbuiten van Roda en Anthony op diezelfde positie bij de tegenstander, begonnen aan het duel. Beiden spelen bij hun clubs op de linksbuiten positie met rugnummer zeven.

Consequenties

Of de Roda-trainer woord houdt, zal in de komende wedstrijden moeten blijken. Op maandag 6 maart gaat de ploeg op bezoek bij Jong FC Utrecht. De Kerkraadse club zakt verder weg en staat na 26 wedstrijden op de twaalfde plaats. ADO Den Haag, eveneens 34 punten, komt zondagmiddag nog in actie.