Teunissen begint als kopman aan Vlaamse openingsklassieker

Mike Teunissen © L1
Met de Omloop het Nieuwsblad begint zaterdag het klassieke wielervoorjaar. Mike Teunissen verruilde afgelopen winter Jumbo-Visma voor Intermarché-Circus-Wanty en is bij de Belgische ploeg direct kopman voor de traditionele openingskoers in Vlaanderen.
De renner uit Ysselsteyn moet wel lachen als hij de vraag krijgt of hij er klaar voor is. "Ik vind het zo'n mooie vraag. Ik ben al anderhalve maand amper drie dagen thuis geweest, maar in België is het wel de eerste koers, dus ik ben benieuwd en kijk er naar uit."

Intermarché

Na vier jaar Jumbo-Visma is Teunissen nu bij Intermarché-Circus-Wanty beland. "Het is een wat onbekendere ploeg voor de niet-volgers en daardoor misschien wat anders, maar ik denk dat het een familiaire ploeg is. Met de middelen die ze hebben proberen ze het maximale eruit te halen." Voor de wielervolgers is Intermarché geen onbekende naam. De ploeg won afgelopen jaar onder meer etappes in de Ronde van Italië en de Ronde van Spanje en zegevierde in Gent-Wevelgem en de Scheldeprijs. De eerste maanden zijn goed bevallen voor de Limburger: "Het voelde direct vertrouwd."
Bekijk het hele interview met Mike Teunissen:

14 koersdagen

Teunissen heeft er al 14 koersdagen opzitten, relatief veel voor de eerste maanden van het wielerjaar. "Hij is nieuw in de ploeg en hij heeft wat koersdagen gehad om aan de ploeg te kunnen wennen", zegt Performance Manager Aike Visbeek. "Ik heb de indruk dat hij het naar zijn zin heeft. Hij is goed geacclimatiseerd en hij durft verantwoordelijkheid te nemen door de jonge jongens op sleeptouw te nemen."
Bekijk het hele interview met Aike Visbeek:

Kopman

De afgelopen weken reed Teunissen in Spanje en Portugal en nu wachten de eerste Belgische koersen. Om te beginnen dus de Omloop het Nieuwsblad: "We hebben de ambitie met Mike om de komende twee jaar een klassieker te winnen", zegt Visbeek. "Dit is het eerste proefexamen. Dus Mike is onze kopman in de Omloop het Nieuwsblad." Al blijft de renner uit Ysselsteyn een beetje weg bij die rol. "In principe hebben we jongens die al mooie dingen hebben laten zien. Ik denk niet dat we over kopmanschap moeten spreken, maar vooral moeten proberen om met zoveel jongens in de finale te komen en daarin een rol te spelen. Daarin ligt natuurlijk een kans voor mij."

Amstel Gold Race

Na de Omloop het Nieuwsblad rijdt Teunissen Le Samyn, Tirreno-Adriatico, Milaan-Turijn, Milaan-Sanremo, E3 Saxo Classic, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. "Ik heb nu nog de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race op het programma staan, maar we moeten zien of ik nog voldoende energie heb om dat te volbrengen."

Tour de France

Teunissen boekte in 2019 de grootste zege van zijn carrière door de eerste etappe van de Tour de France te winnen en de gele trui te veroveren. Afgelopen jaar stond de wielrenner niet aan de start van de Tour, maar dit jaar is de kans groot dat Teunissen er wel bij is. "Als hij zijn normale niveau houdt, dan is hij er deze zomer bij", zegt Visbeek.