Kraker voor Mark Flekken: SC Freiburg loot Juventus

Mark Flekken © Orange Pictures
Voor Mark Flekken wacht een absolute kraker in de achtste finales van de Europa League. De doelman uit Bocholtz is met SC Freiburg gekoppeld aan 36-voudig Italiaans landskampioen Juventus.
Het eerste duel wordt op 9 maart in Turijn gespeeld. Een week later, op 16 maart, is de return in Zuid-Duitsland.

Landstitels

Freiburg was als groepswinnaar automatisch geplaatst voor de achtste finales. Juventus, dat de groepsfase van de Champions League niet overleefde, won in de tussenronde over twee duels van FC Nantes. Waar Juventus de afgelopen jaren heerste in Italië met negen opeenvolgende landstitels, heeft de ploeg uit Turijn het afgelopen seizoen en deze jaargang een stuk lastiger. Onlangs kreeg de club ook nog 15 punten in mindering vanwege gesjoemel met de transferwaarden van spelers. De ploeg staat daardoor op de zevende plaats in de Serie A. Het winnen van de Europa League is de enige serieuze optie voor de Italianen om nog de Champions League te bereiken.

Rooskleurig seizoen

Flekken en Freiburg hebben een rooskleuriger seizoen. Freiburg staat vierde in de Bundesliga op slechts drie punten van koplopers Bayern München, Borussia Dortmund en Union Berlin. Daarnaast staat de club in de kwartfinales van de Duitse beker en bleef het in de groepsfase van de Europa League ongeslagen. In drie van de zes groepsduels hield Flekken bovendien zijn doel schoon.
De volledige loting van de Europa League ziet er als volgt uit: