Basketballer Sander Hollanders maakt debuut in Oranje

Sander Hollanders in actie namens Donar. © Orange Pictures
Limburg heeft er een nieuwe Oranje-international bij. Sander Hollanders uit Kerkrade heeft donderdagavond zijn debuut gemaakt in de interland van Nederland tegen Georgië.
Hollanders mocht 2 minuten en 41 seconden meespelen van interim-bondscoach Radenko Varagic, de coach die hij nog kent van zijn periode bij Basketbal Academie Limburg in Weert.

Orange Lions

De Kerkradenaar zat afgelopen november ook al bij de selectie van de Orange Lions, maar kreeg toen geen speelminuten. Nu mocht de guard van Donar Groningen alsnog zijn debuut maken in een uitverkocht topsportcentrum in Almere. Hollanders hoopte eerder deze week al dat hij in actie zou mogen komen.

WK-kwalificatie

Hollanders heeft zijn debuut niet kunnen vieren met een overwinning. De Nederlandse basketbalmannen verloren de WK-kwalificatiewedstrijd van Georgië met 88-80. De Orange Lions maakten al geen kans meer op een plaats op het wereldkampioenschap. Oranje won nog geen duel in de kwalificatiepoule. Komende zondag speelt Nederland de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Oekraïne. Die wedstrijd wordt in het Letse Riga gespeeld vanwege de oorlog in Oekraïne.