Interlanddebuut lonkt opnieuw voor basketballer Hollanders

Sander Hollanders in actie namens Donar. © Orange Pictures
Kerkradenaar Sander Hollanders is geselecteerd voor de aankomende twee WK-kwalificatiewedstrijden van de nationale basketbalploeg.
Bondscoach Radenko Varagic heeft de guard van Donar Groningen opgeroepen voor de komende duels tegen Georgië en Oekraïne, donderdag in Almere en zondag in het Letse Riga.

Debuut

Voor de 21-jarige Hollanders lonkt een debuut bij de Orange Lions. Hij is één van de veertien geselecteerde spelers. In de wedstrijdselecties is telkens plaats voor twaalf spelers.

'Blij dat ik erbij zit'

Hollanders werd in de vorige interlandperiode ook al geselecteerd, maar kreeg toen geen speelminuten van bondscoach Varagic. "Toch vond ik het toen ook al fantastisch om aan het Nederlands team te mogen ruiken", zegt hij op de website van de basketbalbond. "Ik bedoel: ik ben pas 21 jaar. Ik ben gewoon ontzettend blij dat ik erbij zit.”

BAL

Eerder werkten Hollanders en Varagic al samen bij Basketbal Academie Limburg (BAL) in Weert, waar de Kerkradenaar een groot aandeel had in de verrassende bekerwinst van 2021. Een jaar later verruilde hij BAL voor topclub Donar.