Nieuwe helm voor Max Verstappen: drie kleuren, twee sterren

Max Verstappen met zijn nieuwe helm. © Red Bull Racing
Max Verstappen heeft dinsdag de helm getoond waarmee hij in het nieuwe Formule 1-seizoen op jacht gaat naar nieuw succes.
En die helm ziet er behoorlijk anders uit dan de vorige: het goud is verdwenen, en daar keren Nederlandse kleuren voor terug.

Zonder glitter

De helm heeft namelijk een uiterlijk waarin rood, wit en blauw de boventoon voeren. "Ik heb gekozen voor een wat meer old-school design, met wat lijntjes en zonder de glitter", zegt Verstappen daar zelf over. "Ik ga wat terug naar mijn oorsprong."

Sterren

Verder is er een extra ster op de achterkant van de helm 'geplakt'. Er staan nu twee sterren, verwijzend naar de twee wereldtitels die de Red Bull-coureur in de afgelopen twee seizoenen greep. "Ik kijk ernaar uit om nog een paar sterren toe te voegen, maar op dit moment ben ik blij met deze twee", aldus Verstappen. "Ik ben erg blij met het eindresultaat van mijn nieuwe helm.”

Versies

Tijdens het seizoen zal Verstappen in een aantal raceweekenden met speciale uitvoeringen van zijn helm over het circuit razen. Hij begint in Bahrein in ieder geval met deze, gloednieuwe versie. In Sakhir staan vanaf aanstaande donderdag drie testdagen op de rol, waarbij Verstappen de hele donderdagsessie en een gedeelte van de vrijdagsessie in de auto zal zitten. Op 5 maart begint het Formule 1-seizoen eveneens in Bahrein.

Pitlane

L1's autosportprogramma Pitlane blikt aanstaande donderdag vooruit op het nieuwe Formule 1-seizoen. L1's huisanalist Xavier Maassen laat dan zijn licht op de Formule 1-jaargang 2023 schijnen.