Er moet een scheutje peper in bij Roda JC

Edwin de Graaf trainer van Roda JC Kerkrade © Orange Pictures
De conclusies na afloop van de kansloze nederlaag tegen De Graafschap waren bij Roda JC duidelijk, maar ook een herhaling van zetten: het moet veel zakelijker.
Roda JC'er Jesse Schuurman, gehuurd van De Graafschap, had zich zijn terugkeer op De Vijverberg uiteraard anders voorgesteld: "Ja, dat is gewoon klote", wond de middenvelder er na afloop geen doekjes om.
Kijk hier naar het hele interview met Jesse Schuurman na afloop van De Graafschap - Roda JC.

Knokken

Roda creëerde wel wat kansjes, maar iedere keer ging het in de laatste fase mis. "De bezetting was daarin wel aardig, maar dan was de laatste pass niet goed", legt trainer Edwin de Graaf uit. Topscorer Dylan Vente vult aan: "We verliezen bijna elk duel vandaag en daarmee knokken zij zich in de wedstrijd. Dat gebeurt ons veel te vaak. Nu we iedere keer op achterstand komen, dan komen we niet meer terug. Tegenstanders gooien dan de deur dicht en dan is het voor ons een lastig verhaal."

Bereidheid

En in de week dat trainer Edwin de Graaf nog maar eens wat meer mannelijkheid en hardheid van zijn ploeg verlangde, liet Roda JC zich opnieuw aftroeven. Dit keer door De Graafschap. En dat is voor de trainer een pijnlijke constatering na vijf wedstrijden onder zijn leiding met twee overwinningen en drie nederlagen. "De achterstanden breken ons op. We moeten veel zakelijker zijn en veel meer bereidheid hebben om je bijvoorbeeld voor de bal te gooien en op die manier een hoekschop of een doelpunt te voorkomen."

Mentaal

Vrijdag aanstaande ontvangt Roda JC in het Parkstad Limburg Stadion Almere City. Volgens Vente uitermate bepalend voor het verdere verloop van het seizoen. "Wij moeten vertrouwen houden. We krijgen nu de stijgende lijn niet te pakken en omdat wij wankelen tussen plek acht en tien gaat het wel in het koppie zitten om maar niet af te haken in de race voor de play-offs. Daar worden de komende drie wedstrijden wel cruciaal in."