Carnavalskater voor slap Roda JC

De Graafschap - Roda JC © Orange Pictures
Roda JC heeft zich op carnavalszondag in Doetinchem laten aftroeven door De Graafschap: 2-0
Door die nederlaag bevinden de Kerkradenaren zich in het drijfzand dat middenmoot heet. Er zal veel moeten gebeuren om daar nog aan te ontsnappen en de doelstelling voor dit seizoen, het behalen van de play-offs, te behalen.

Kansloos

Het was een rommelige eerste helft op De Vijverberg tussen twee ploegen die een moeizaam en wisselvallig seizoen draaien. En dat was terug te zien in het duel tussen de nummers 14 en 10 in de Keuken Kampioen Divisie, met veel balverlies en weinig kansen.
Waar Roda via Posteman de eerste kans kreeg, incasseerden ze dan toch na een half uur de eerste tegentreffer. Centrale verdediger Rio Hillen mocht vanuit een hoekschop ongehinderd inkoppen. Dankzij doelman Moritz Nicolas bleef Roda nog wel even in de wedstrijd, maar vlak voor rust was ook hij kansloos op een uithaal van Fortes: 2-0.

Connecties

Jesse Schuurman kreeg, ten koste van Teun Bijleveld, voor het eerst een basisplaats. Voor de middenvelder gebeurde dat op bekend terrein, want hij wordt door Roda gehuurd van De Graafschap. Dat is overigens niet het enige dwarsverband tussen beide clubs. Ted van de Pavert, Rody de Boer en Hidde Jurjus hebben dezelfde gemeenschappelijke deler. Net als De Graafschap-coach Richard Roelofsen, de voormalige aanvaller die midden jaren '90 tien keer scoorde voor de Kerkradenaren.
Dat was in een periode dat men zich in Kerkrade vooral zorgen maakte over het behalen van wel of geen Europees voetbal. Daar is het huidige Roda uiteraard lichtjaren van verwijderd.

Weinig bravoure

Coach Edwin de Graaf zag nog niet het gewenste gif bij zijn ploeg die, zeker in de eerste helft, op de cruciale momenten niet van zich afbeet. Ook in de tweede helft in Doetinchem was er te weinig bravoure of opportunisme in het spel te bespeuren om zich nog daadwerkelijk terug te knokken in de wedstrijd. Twee weken geleden legden de Koempels dat nog wel aan de dag tegen MVV en dat leverde hen toen de derbywinst op. Nu bleef het bij speldenprikjes en werd een het kansloze missie op bezoek bij de Superboeren.

Nachtkaars

Roda JC is door de nederlaag naar de elfde plek op de ranglijst gezakt, ziet het aantal concurrenten toenemen en moet er voor waken dat het seizoen niet als een nachtkaars uitgaat.