Lions, Bevo en Venlo winnen in handbalcompetities

V&L handbal eredivisie dames © PubliciteitsVisie/Frank Kerbusch
De handballers van Lions en Bevo hebben in de BENE-League hun duels gewonnen. Bij de vrouwen blijft Venlo in de race om titelprolongatie.
Regerend kampioen Venlo is gedeeld koploper met VOC na een ruime zege op VELO: 42-27.

Concurrentie

BFC blijft met nul punten hekkensluiter in de Eredivisie Dames. De ploeg uit Beek verloor ook de achttiende wedstrijd van het seizoen. Dit keer was VZV te sterk: 38-22. En in Sporthal Glanerbrook kon V&L niet winnen van de concurrenten uit Volendam. Na een ruststand van 13-13, verloren de dames uit Geleen met 28-31. V&L blijft daardoor op de zesde plek in de competitie staan.

Veerkracht

Bij de mannen boekte Lions een knappe zege op Visé. Halverwege keken de Sittardenaren nog tegen een 16-13 achterstand aan. Maar de ploeg toonde veerkracht en won met 28-31. Lions plaatste zich eerder deze week al voor de Final Four in de BENE-League en bewees met de overwinning van zaterdagavond ook Aalsmeer een goede dienst. De Noord-Hollanders plaatsten zich daardoor ook voor de ontknoping van het seizoen.

Elite

Onderin pakte Bevo belangrijke punten door te winnen van Atomix. In Panningen leidde de thuisploeg de hele wedstrijd. De 15-13 voorsprong halverwege mondde uiteindelijk uit in een nipte 31-30 overwinning. Bevo blijft daardoor op de negende plaats staan in de competitie tussen de elite van de Belgische en Nederlandse handbalmannen.