Fortuna-middenvelder Bistrovic kijkt kritisch in de spiegel

Julio Velázquez en Bas Nijhuis © Orange Pictures
De aandacht ging na afloop van de Fortuna-nederlaag tegen RKC uit naar scheidsrechter Nijhuis. MIddenvelder Kristijan Bostrovic vindt dat te makkelijk. "Het ligt volledig aan onszelf."
De grote-Bas-Nijhuis-show deed vrijdagavond Waalwijk aan. De eigenzinnige scheidsrechter pakte zijn moment toen hij Fortuna-coach Julio Velázquez in recordtijd twee gele kaarten voorschotelde en daarmee naar naar de tribune stuurde.

Olie

Waar collega arbiters de aanwezigheid van Fortuna's energieke coach doorgaans gedogen, greep Nijhuis de gelegenheid aan om te laten zien wie de baas is. Op geheel eigen wijze gooide hij daarmee olie op het vuur en Fortuna raakte in het veld van slag.

Spiegel

Middenvelder Kristijan Bistrovic, betrokken bij een botsing met RKC-doelman Vaessen en daarmee onbedoeld inleiding voor de Waalwijkse gelijkmaker, houdt zichzelf en zijn collega's vooral ook een spiegel voor. "De scheidsrechter floot niet in ons voordeel, maar wij moeten niet naar hem wijzen of naar de tegenstander. Vanaf het moment dat we op voorsprong kwamen, waren we niet meer onszelf. We gingen anders spelen en zorgden er zelf voor dat RKC weer in de wedstrijd kwam. We hebben onze eigen kansen niet benut en gaven, zeker in de tweede helft, veel te veel weg."

Onnodig

Deroy Duarte mocht weer eens vanaf het begin aan de aftrap verschijnen zag vooral een mooie avond in duigen vallen. "We hadden hele goede stap kunnen doen, zowel richting het linkerrijtje, maar ook als het gaat om handhaving. Heel vervelend dat dit niet is gelukt. Er was niets aan de hand, we geven het in een splitsecond weg. Totaal onnodig."

Koploper

Volgende week kan Fortuna in eigen huis flink aan de bak op weg naar eerherstel. Dan komt koploper Feyenoord op bezoek in Sittard.