Vastelaovend in Venlo kan beginnen na zege VVV in Dordrecht

VVV-spelers vieren treffer © Orange Pictures
VVV-Venlo kan met een goed gevoel zaterdagmorgen naar de Zoepkoel. De ploeg van trainer Rick Kruys won de uitwedstrijd bij FC Dordrecht met 2-1. De ontknoping zat in de extra tijd waarin Simon Janssen de winnende scoorde.
Even leek het dat VVV genoegen moest nemen met één punt, toen FC Dordrecht in de 92ste minuut met tien man de gelijkmaker scoorde via invaller Samuele Longo. Maar in extremis scoorde Simon Janssen de beslissende.
De eerste helft ging gelijk op. VVV kreeg enkele mogelijkheden via Nick Venema en Soulyman Allouch zonder dat dat grote kansen waren. Daarbij is Liam Bossin een van de betere keepers in de Keuken Kampioen Divisie en dat toonde de doelman van Dordrecht op een schot van Richard Sedlacek (29').

Afgekeurd

Na een half uur dacht Nick Venema te scoren maar zijn doelpunt werd afgekeurd door arbiter Kevin Puts uit Bunde wegens hands. Ook de thuisploeg was dichtbij een treffer maar het schot van Sahverdi Cetin raakte de lat. In de laatste minuten van de eerste helft kreeg eerst VVV nog een goede kans, maar noch Allouch, noch Dekker kon de trekker overhalen. Aan de overkant gevolgd door slecht uitverdedigen waardoor Boubakar Camara alleen op Ennio van der Gouw afging, maar de VVV-goalie redde. Net voor het rustsignaal pareerde Van der Gouw een schot van Cetin en dus zochten de ploegen de kleedkamers op met een 0-0 stand.

2e helft

Een schot voorlangs van Martijn Berden was het eerste gevaar van VVV na rust. Na een uurtje werd Joep Kluskens vervangen door Sven Braken. Een extra aanvaller moest het laatste zetje geven om op voorsprong te komen. Braken en Venema in het centrum van de aanval, geflankeerd door Allouch en Berden aan de zijkanten. VVV was de betere ploeg, kon echter de voorsprong maar niet afdwingen. Bossin ranselde een kopbal van Sven Braken onder de lat vandaan.

Van elf naar tien

FC Dordrecht moest de laatste 10 minuten met tien man verder. En daar kon de Venlose ploeg van profiteren. Tristan Dekkers brak de ban en scoorde 0-1 in de 83e minuut. Dekker was mee opgekomen en schoot net binnen de zestien met links in de verre hoek.
In de extra tijd kwam FC Dordrecht langszij met een man minder. Toch kon VVV nog juichen toen Janssen voor grote opluchting zorgde met de 1-2 in de 90+4 minuut. Drie punten mee in de tas naar 't stedje van lol en plezeer.
VVV-Venlo klimt naar de vierde plek. TOP Oss is de volgende tegenstander in de Koel.