Wisselvallig VVV-Venlo zoekt in Dordrecht naar eerherstel

Sven Braken juicht na zijn doelpunt © Orange Pictures
Met een zesde plek op de ranglijst doet VVV-Venlo het goed in de Keuken Kampioen Divisie. Tegelijkertijd is wisselvalligheid de afgelopen weken troef bij de Venlonaren.
"Laten we hopen dat de overwinning op Heracles afgelopen weekend ons geïnspireerd heeft voor de aankomende wedstrijden", zo luiden de woorden van coach Rick Kruys in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (vrijdag, 20:00 uur).

Wennen

Want ook Kruys vindt dat zijn ploeg op dit moment té wisselvallig acteert. Promotiekandidaat Heracles werd in een sterke tweede helft opgerold in de Venlose Koel, maar in de weken ervoor verloor VVV door kinderlijk verdedigen bij Jong AZ (4-3) en leverde het doelpuntloos gelijkspel tegen ADO niet de spektakelprijs op. "We hebben natuurlijk wat jongens gemist door blessures en schorsingen. En er zijn nieuwe spelers gekomen. Misschien moet iedereen nog een beetje aan elkaar wennen", wijst Kruys op een aantal oorzaken.

Initiatief

Excuses zijn het volgens de coach niet. Ook tegen Dordrecht heeft zijn ploeg het lot in eigen handen, vindt hij. "We moeten ook daar zelf het initiatief nemen. Zij staan strak georganiseerd, laten de bal graag aan de tegenstander en hopen met counters toe te slaan. Uiteindelijk moeten wij zorgen dat we de betere ploeg zijn."

Verheijen en Braken

Dat moet VVV zonder twee vaste krachten zien te bewerkstelligen. Thijme Verheijen ontbreekt al een tijdje en kwakkelt nog steeds met een blessure die hem voorlopig nog aan de kant houdt. Robert Klaasen is op de weg terug, maar heeft volgens Kruys ook nog een week of twee nodig. Captain Sven Braken maakte vrijdag tegen Heracles zijn rentree na blessureleed. Hij is nog niet klaar voor een basisplaats, maar gaat wel wederom minuten maken.

Niet nog een keer

Eerder dit seizoen ging VVV in eigen stadion met 0-1 onderuit tegen de Schapenkoppen. Dat is Kruys niet vergeten. Verre van dat, zelfs. "Dat mag ons echt niet nog een keer overkomen, dat heb ik de groep duidelijk gemaakt. We hebben de beelden van die wedstrijd deze week nog teruggehaald. Vrijdag reken ik op drie punten."

Live

De wedstrijd FC Dordrecht - VVV-Venlo begint vrijdagavond om 20:00 uur. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio.