'Een koffiestop is net zo belangrijk als hard trainen'

De wielrensters van Parkhotel Valkenburg na de training op weg naar een koffiepauze © L1
De Limburgse wielrensters van Team Parkhotel Valkenburg staan aan de vooravond van het nieuwe wielerseizoen.
Pien Limpens, Quinty Schoens en Scarlett Souren hebben de basis voor hun wegseizoen de afgelopen weken onder andere in het Spaanse Calpe gelegd. Samen met de andere vrouwen van de de ploeg hebben ze er twee trainingskampen onder de Spaanse zon op zitten.

We gaan voor een goede koffie

In deze fase van het seizoen is er tijdens duurtrainingen nog tijd voor een koffiestop onderweg. Later in het seizoen, als de trainingen intensiever en korter worden kan dat niet meer. "We gaan altijd voor een goede koffie en we zagen ook iets lekkers op de kaart staan, dus dat bestellen we maar eens", laat Pien Limpens weten nadat de kaart bestudeerd is. Quinty Schoens is er heel duidelijk in: "Natuurlijk moet je balans hebben met eten. Als je niet meer kunt genieten van kleine dingen dan gaat het plezier snel weg. We moeten daar een beetje normaal in doen en ook gewoon iets lekkers moeten kunnen eten als we dat willen."

Amstel Gold Race en Waalse Pijl omcirkeld

Samen met de ploegleiding is het programma voor de komende periode vastgesteld. Pien Limpens kijkt met genoegen naar het voorjaar: "De Amstel Gold Race heb ik in mijn agenda omcirkeld. De Waalse Pijl staat nu ook op mijn programma. Daarna start ik in enkele meerdaagse koersen onder andere in Luxemburg en Bretagne." De uit Obbicht afkomstige tweedejaars profwielrenster weet nog niet of de ploeg een uitnodiging voor de Tour de France krijgt, maar hoopt daar stiekem wel op: "Het is het grootste evenement in de vrouwenwielersport van het afgelopen jaar. Het is een droom om later te kunnen zeggen dat ik daar aan deelgenomen heb."

Parijs-Roubaix in debuutseizoen

Scarlett Souren maakt pas sinds dit jaar deel uit van de Limburgse wielerploeg en hoort de verhalen van Limpens en Schoens met grote interesse aan. Ondanks het ontbreken van ervaring met koersen op het niveau van de World Tour durft de ploegleiding het aan om haar in het voorjaar op te stellen in de Hel van het Noorden: "Ik mag Parijs-Roubaix rijden, dat gaat voor mij al meteen een hoogtepunt worden. Ik weet dat het één van de zwaarste koersen van het seizoen is. " De uit Meerssen afkomstige Souren tijdens het trainingskamp gesproken met teamgenoten die de koers afgelopen jaar hebben gereden. "Ik weet na al dat je na afloop niet alleen pijn aan je benen, maar ook aan je handen hebt. Een droom die uitkomt, ik krijg nu al de kans om die koers te rijden. Daar ben ik heel erg blij mee."