Supporters MVV bezorgd over toestand verouderd stadion

Stadion De Geusselt, het stadion van MVV © Orange Pictures
De supportersvereniging SV 1902 van MVV Maastricht heeft grote zorgen over de bouwkundige staat van stadion De Geusselt en daarmee ook over de veiligheid voor de bezoekers.
Het stadion is sterk verouderd en in augustus 2021 leverde een delegatie van supporters en clubbestuurders al een rapport in bij de gemeente, maar een antwoord is er nog steeds niet.

Onderzoek

In dat rapport werd vanuit de club aangedrongen op noodzakelijk nader bouwkundig onderzoek. Verder werd in 2021 ook melding gemaakt van de slechte staat van de hoofdtribune: "Dit gedeelte van het stadion is gebouwd in 1961. De ruimtes onder de tribune zijn volstrekt verouderd en kampen met veel achterstallig onderhoud. De vloer van de 1ste verdieping is zo zwak dat bijvoorbeeld fitness niet mogelijk is op deze verdieping."

KNVB

Afzwaaiend algemeen directeur Erik Noor liet bij zijn vertrek al weten dat dit dossier een enorme doorn in het oog is en het de club belet om verder door te kunnen groeien. Belangrijk bijkomend probleem is dat de gedateerde tribunes een veiligheidsrisico vormen voor de toeschouwers. De club is verplicht een veiligheidsrapport bij de KNVB in te leveren waarin duidelijk wordt dat aan alle eisen wordt voldaan. Dit rapport is door de voetbalbond verplicht gesteld naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom NEC - Vitesse in oktober 2021. Toen zakte in stadion De Goffert in Nijmegen een tribunedeel in als gevolg van een verouderde constructie en scheuren in het beton.

Urgentie

Hubert Mackus, verantwoordelijk wethouder in Maastricht, heeft de club inmiddels laten weten dat het probleem bekend is bij de gemeente. Maar fans en ook de club voelen vanuit de gemeente geen enkele urgentie. Ze doen via de brief alsnog een dringende oproep aan het college om het rapport zo snel mogelijk op te leveren.