Grote ploegen zetten Volta Limburg Classic op agenda

Arnaud de Lie winnaar Volta Limburg Classic 2022 © George Deswijzen
Ook in de 48e editie van de Volta Limburg Classic geven de grote ploegen kleur aan de koers.
Vier teams met de WorldTour-status en vijf UCI Pro Teams verschijnen op 1 april aan de start in Eijsden.

Trots

Daarmee krijg het deelnemersveld langzaam maar zeker vorm. In de hoogste categorie vaardigen Team Jumbo-Visma en Team DSM een ploeg af. Net als Alpecin-Deceunink en Intermarché-Wanty-Gobert. “We zijn zeer trots deze teams te kunnen presenteren," vertelt koersdirecteur Roy Packbier. "Uit de interesse van deze teams blijkt dat de Volta Limburg Classic, ondanks de concurrentie van bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen in hetzelfde weekend, een waardevolle koers is op de wielerkalender. Nog niet zo lang geleden wisten we geen enkel WorldTour team aan de start te melden. Dat is nu veranderd, waarmee we aantonen dat de Volta Limburg Classic absoluut in de lift zit.”

Talenten

Vaak zien we in de Volta Limburg Classic aanstormend talent, zoals in 2022 met de Belg Arnaud de Lie als winnaar op de Diepstraat in Eijsden. De vorige editie kende bovendien een ijzersterk deelnemersveld met de inmiddels gestopte renners Phillipe Gilbert en Tom Dumoulin.

Traditie

Ook in de 48e editie moet het peloton gaan zorgen voor een attractieve koers over een parcours van bijna 200 kilometer door het heuvelland in Zuid-Limburg én de Voerstreek in België. Uiteraard rijden ook dit jaar naast de mannen ook de vrouwen hun eigen wedstrijd, traditioneel met start en finish in de Diepstraat in Eijsden. De ploegen die daar rijden, worden later bekend gemaakt.