Lions na overwinning op Aalsmeer naar Final Four

Uitblinker Ids Eussen breekt door de verdediging van Aalsmeer © PubliciteitsVisie
De handballers van Lions zijn er definitief in geslaagd om de Final Four van de BENE-League te bereiken.
In eigen huis werd er met 33-27 van directe concurrent Aalsmeer gewonnen.

Vorm weer terug

Na twee opeenvolgende nederlagen in de BENE-League wist de ploeg van trainer Christoph Jauernik tegen de nummer twee van de ranglijst op het juiste moment de vorm terug te vinden.

Sterke fase

Na 16 minuten in de eerste helft beleefden de Sittardse handballers een sterke fase. Binnen vijf minuten liep de ploeg uit naar een voorsprong van vijf doelpunten (14-9). Aalsmeer haalde de pauze nog met een 16-14 stand.

Eussen en Leunissen uitblinkers

In het tweede bedrijf walste de regerend kampioen van de BENE-League over de Noord-Hollandse ploeg heen. Uitblinkers aan Sittardse zijde waren Ids Eusen en Robin Leunissen.

Final Four

Door deze overwinning pakt Lions de tweede plek van Aalsmeer op de ranglijst weer over. Het verschil met de nummer vijf van de ranglijst, Visé is nu vijf punten. In de twee resterende wedstrijden is Lions door de Waalse ploeg niet meer in te halen, en daardoor verzekerd van een plek in de Final Four. Koploper Bocholt is net als Lions al verzekerd van een plek in de Final Four.
Lions heeft nog twee wedstrijden op het programma staan. Op 18 februari een uitduel bij Visé en op 25 februari thuis tegen koploper Bocholt.