Wildcards voor Amstel Gold Race verdeeld

De sprint tussen Benoît Cosnefroy (links) en uiteindelijke winnaar Michal Kwiatkowski tijdens de Amstel Gold Race van 2022 © George Deswijzen
De Amstel Gold Race heeft de wildcards verdeeld voor de komende editie. Bij de mannen zijn er zeven wildcards uitgedeeld, bij de vrouwen hebben negen ploegen een startplek toegewezen gekregen.
Onder meer Parkhotel Valkenburg mag zich opmaken voor deelname aan de enige Nederlandse wielerklassieker.

Zeven wildcards

Bij de mannen waren 18 teams al zeker van deelname aan de Gold Race door hun deelname aan de UCI World Tour. Onder meer de Nederlandse ploegen Jumbo-Visma en Team DSM maken deel uit van de World Tour. Daarnaast heeft de organisatie nu zeven wildcards vergeven aan Israel-Premier Tech, Lotto DSTNY, Team Flanders-Baloise, UNO-X Pro Cycling Team, TotalEnergies, Q36.5 Pro Cycling Team en Tudor Pro Cycling Team. Met het toevoegen van deze teams haalt de organisatie ook potentiële toprenners binnen zoals Chris Froome en Jakob Fugslang (Israel-Premier Tech), Arnaud de Lie (Lotto DSTNY) en Peter Sagan (TotalEnergies). Of zij echt aan de start staan op 16 april zal moeten blijken.

Parkhotel Valkenburg

Bij de vrouwen waren 15 teams automatisch startgerechtigd door hun deelname aan de World Tour. Daarbij ook de Limburgse ploegen SD Worx en Team DSM. Parkhotel Valkenburg, Team Coop Hitec-Products, Lotto DSTNY Ladies, Lifeplus Wahoo, Cofidis, GT Krush Rebellease Pro Cycling, Ceratizit-WNT Pro Cycling Team, AG Insurance-Soudal Quick-Step Team en Duolar-Chevalmeire hebben nu een wildcard ontvangen. Met Parkhotel Valkenburg komt er nóg een extra Limburgse ploeg aan de start. Ook is de kans op Limburgse deelneemsters aanzienlijk groter. Pien Limpens, Quinty Schoens en Scarlett Souren staan namelijk onder contract bij Parkhotel Valkenburg.

Parcours

Vorige week maakte de organisatie al het parcours voor de 57e editie bij de mannen en de negende editie bij de vrouwen bekend. Aan het mannenparcours is niet veel veranderd ten opzichte van de afgelopen editie. De parcours van vrouwenwedstrijd is wel gewijzigd. Het parcours is langer gemaakt en door het toevoegen van enkele hellingen, waaronder de Keutenberg, wordt de koers ook zwaarder.