Nederlaag MVV tegen Heracles betekent eind sterke thuisreeks

Afbeelding ter illustratie © Frank Kerbusch Publiciteitvisie
MVV heeft niet kunnen stunten tegen de nummer twee, Heracles. In eigen stadion moest MVV toestaan dat de ploeg uit Almelo na een vroege treffer uiteindelijk met een 2-0 zege het stadion verliet.

Met het verlies tegen Heracles is een einde gekomen aan de ongeslagen thuisreeks van MVV. De laatste nederlaag in De Geusselt dateerde van 8 april 2022. Toen verloor MVV van Jong FC Utrecht (2-4).

Promotiekandidaat

In die ruim 10 maanden boekte MVV een paar sterke thuiszeges, tegen NAC en ADO Den Haag bijvoorbeeld (beide 3-1 winst). De zege die de supporters het meest zal bijblijven, is de 3-2 winst op Willem II. MVV maakte in het laatste kwart een 2-0 achterstand goed en scoorde diep in de extra tijd de winnende. Nu, 13 thuiswedstrijden later moet Verberne c.s. buigen voor de ploeg uit Almelo, die samen met PEC Zwolle kandidaat is voor directe promotie naar de eredivisie.

Vroeg op achterstand

Een vroeg doelpunt van Heracles zorgde ervoor dat MVV in deze inhaalwedstrijd al vanaf de derde minuut in de achtervolging moest. Daar slaagde de ploeg van Maurice Verberne niet meteen in. Het eerste Maastrichtse gevaar kwam in de 17e minuut toen een bal van Sven Blummel net naast ging. Een minuutje later soleerde Emil Hansson vanaf links door de MVV-defensie en besloot met een schot op de paal. MVV probeerde het met positiewisselingen en via de zijkanten, maar zonder resultaat. Een schot van Ruben van Bommel werd gemakkelijk gepakt door doelman Michael Brouwer.

Missers

In de 44e minuut kreeg MVV de beste kans voor rust Een aanval opgezet door Jarne Steuckers bracht de bal centraal bij Koen Kostons. Zijn schot werd weggebokst door de doelman, de rebound schoot Kostons naast. Aan de andere kant kwam MVV in de extra tijd van de eerste helft goed weg toen een kopbal van de vrijstaande spits Antonio Satriano naast het doel van Romain Mattthys verdween.

Schlemielig

Heracles tekende voor het eerste kansje na rust, meteen gevolgd door door een prima actie van Ruben van Bommel. Zijn schot hoog in de korte hoek verdween via de lat over. In de 53e minuut werd de nederlaag bezegeld door een eigen doelpunt. Daaraan gingen een paar schlemielige momenten van MVV-verdedigers Lars Schenk en met name van Matteo Waem aan vooraf. Via Clint Essers verdween de bal achter zijn eigen doelman: 0-2.

Onvriendelijker

Daarna werd het onvriendelijker en chaotisch. Overtredingen over en weer, blessurebehandelingen en enkele wissels zorgden voor een rommelig wedstrijdverloop. Met in de 75e minuut nog maar eens een kans voor de thuisploeg die gemist werd. Ruben van Bommel ging alleen op de doelman af maar Brouwer redde met zijn voet. Ook het inbrengen van Rayan El Azrak, Leroy Labylle en Dailon Livramento zorgde niet voor Maastrichtse treffers.
Op carnavalsmaandag speelt MVV 's avonds de uitwedstrijd bij Jong Ajax.