Steun Dirk Kuyt Foundation voelt als een schot in de roos

De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt boogschietvereniging De Alpenjagers © L1 (Maurice Jessen)
Dank zij een financiële bijdrage van de Dirk Kuyt Foundation kunnen de boogschutters van SGL bij De Alpenjagers blijven schieten. Er zijn nieuwe bogen en pijlen aangeschaft kunnen worden. Vooral de pijlen hebben nogal wat te lijden. Geregeld belanden die naast het bord en raken beschadigd.
Elke donderdagmiddag komen de schutters van de SGL in actie. De groep bestaat uit personen met een niet aangeboren hersenaandoening. Voor hun is het boogschieten veel meer dan zo maar een hobby. "Je bent hier met heel veel andere dingen bezig. Het mikken, de oog-hand coördinatie, het geconcentreerd bezig zijn", legt Paul Schepers uit.

Ze hebben alles opnieuw moeten leren

Schepers is één van de schutters die samen met begeleidster Carla Thewissen elke week uitkijkt naar het uitstapje naar de schietbaan. "Deze mensen hebben na hun hersenaandoening weer alles opnieuw moeten leren zoals lopen en spreken. Dat zie je niet als je ze hier bezig ziet, maar ze zijn echt van ver moeten terug komen", legt Thewissen van SGL uit.

Ten einde raad een brief gestuurd

Voor de Sittardse club was het financieel niet meer op te brengen om het boogschieten te faciliteren. Voor bestuurslid Wil Wouters was het ondenkbaar om deze groep schutters de deur te wijzen. "Ten einde raad heb ik maar een brief naar de Dirk Kuyt Foundation gestuurd. Toen ik hier 's avonds laat in het clubgebouw bezig was kreeg ik een telefoontje dat ze ons wilden ondersteunen. Ik was toen echt heel erg blij."

Geld is goed terecht gekomen
Colla Breuers van de Dirk Kuyt Foundation ziet met eigen ogen dat hun gift goed terecht is gekomen. "Er komen bij ons veel verzoeken binnen. Dit verzoek hebben wij kunnen honoreren. Dat de Kuyt Foundation een bedrage kan leveren aan een Limburgs club is wel uniek. De meeste aanvragen komen voornamelijk uit de provincies Noord- en Zuid-Holland. Breuers merkt dat de boogschutters heel veel plezier beleven. Maar het is veel meer dan alleen maar schieten. De gezelligheid en de interactie die de schutters onder elkaar hebben is ook belangrijk. "Hier doen we het voor" , besluit Breuers, die ongetwijfeld een positieve terugkoppeling kan geven over het rendement van geschonken bedrag.