Danny Hoesen keert bij FC Emmen terug in Nederland

Danny Hoesen tekent een contract bij FC Emmen © FC Emmen
Na zes jaar in de Verenigde Staten te hebben gespeeld keert Danny Hoesen terug in Nederland. De Heerlenaar tekent een contract voor de rest van het seizoen bij FC Emmen.
De Drentenaren strijden dit seizoen tegen degradatie uit de Eredivisie. FC Emmen staat op een 16e plaats met 16 punten. De club heeft maar drie punten meer dan de ploegen op de rechtstreekse degradatieplaatsen.

Verenigde Staten

Hoesen, die in het verleden 34 competitieduels speelde voor Fortuna werd in 2017 door FC Groningen verhuurd aan San Jose Earthquakes. Die club was tevreden over zijn prestaties en nam hem daarna over van de Groningers. Aan het eind van 2020 verkaste de Heerlenaar naar Austin. In zijn eerste jaar bij Austin had hij last van een heupblessure en kwam hij amper aan spelen toe. Afgelopen jaar moest Hoesen het vooral doen met invalbeurten. Nadat zijn contract bij de club uit Texas afliep, hield hij zijn conditie op peil bij Ajax.

Ervaring

Nu pikt FC Emmen hem dus op. "We waren nog op zoek naar meer mogelijkheden voorin, mede door de vele blessures. Danny was transfervrij nu de competitie in Amerika is afgelopen. Hij is een snelle en beweeglijke aanvaller die bovendien met zijn ervaring belangrijk kan zijn voor onze ploeg", zegt voorzitter Ronald Lubbers.