Fortuna Vrouwen in slotminuut onderuit tegen PSV

Fortuna Vrouwen © Fortuna Media
Fortuna Vrouwen heeft in de slotminuut van het thuisduel het hoofd moeten buigen voor de vrouwen van PSV: 0-1
Een rake kopbal van international Esmee Brugts was voldoende voor de Eindhovenaren om drie punten mee te nemen. En dat allemaal aan het slot van een matig duel waarin de spaarzame kansen lange tijd niet aan beide ploegen waren besteed.

Kansen

PSV had het meeste balbezit en het veldoverwicht, maar de grootste kans in de eerste helft was voor Fortuna. De IJslandse Maria Ólafsdóttir Gros, die haar debuut in de basis maakte, schoot op de vuisten van PSV-doelvrouw Daniëlle de Jong.

Limburg

Bij de thuisclub ontbrak hoofdcoach Roger Reijners vanwege griep. Glenda van Lieshout, normaal een van zijn assistenten, nam als eindverantwoordelijke de honneurs waar. Aan Eindhovense kant had trainer Rick de Rooij, geassisteerd door Ben van Dael uit Swalmen, een basisplek ingeruimd voor de Hertense Janou Levels. Zo was er dus behoorlijk wat Limburgse inbreng aan beide kanten.

Boogbal

De wedstrijd bleef ook na de pauze in evenwicht. De eerste mogelijkheid was voor PSV-spits Joëlle Smits. Haar kopbal ging over. Aan de andere kant spatte een fraaie boogbal van Féli Delacauw uiteen op de lat. Maar het slotakkoord was dus voor Brugts.

Stand

Voor Fortuna Vrouwen was het pas de vierde nederlaag van dit seizoen en het elftal staat nog wel op de derde plek in de Vrouwen Eredivisie. De achterstand op nummer twee Ajax is nu tien punten. Koploper FC Twente heeft maar liefst zestien punten meer.