Lions nog niet zeker van halve finales na nederlaag

Lions verliest in eigen huis van Volendam © L1 (Maurice Jessen)
De handballers van Kembit-Lions hebben zich nog niet weten te plaatsen voor de Final Four van de BENE-League. In Sittard was Volendam met 36-34 te sterk voor de ploeg van Christoph Jauernik.
Ook Herpertz/Bevo uit Panningen ging in eigen hal onderuit tegen Hurry-Up. In de Eredivisie voor vrouwen waren er zeges voor HandbaL Venlo en Vlug & Lenig uit Geleen. BFC uit Beek wist opnieuw niet te winnen.

Tweede kans

Lions kreeg in de eigen Stadssporthal voor de tweede week op rij de mogelijkheid om zich te plaatsen voor de halve finales. Lions trof een geduchte tegenstander met Volendam, de nummer zeven in de BENE-League. De eerste helft ging lange tijd gelijk op. In de slotminuten had Volendam een sterke fase en ging het met een 20-16 voorsprong de rust in. Na de onderbreking werkte Lions in enkele minuten de achterstand weg en nam het ook de leiding. Vervolgens ontstond er een spannend duel. In de slotfase had Volendam weer een sterke periode en wist het definitief afstand te nemen van Lions. Uiteindelijk werd het 34-36 in Sittard.

Gelijke trend

Bevo trof met Hurry-Up een ploeg tegenover zich die nog volop in de race is voor een plek in de play-offs. De ploeg van Richard Curfs kon enige tijd gelijke trend houden met de ploeg uit Zwartemeer. Bij een stand van 8-8 wist Hurry-Up een reeks neer te zetten van vijf punten. Na rust werd de achterstand van Bevo alleen maar groter. De ploeg uit Panningen kwam nog enigszins terug, maar verloor uiteindelijk met 26-32.

Aalsmeer

In de stand is Lions gepasseerd door Aalsmeer. Die ploeg is komende dinsdag de volgende tegenstander van de ploeg van Christoph Jauernik. Dan krijgt Lions een derde kans op plaatsing voor de play-offs. Bevo maakt geen kans meer op een plek in de Final Four en heeft tien punten.

Sterke reeks

In de Eredivisie voor vrouwen is HandbaL Venlo bezig met een sterke reeks. De ploeg van Robin Gielen won voor de zevende keer op rij. In de eigen sporthal waren de Venlose vrouwen met 31-26 te sterk voor VZV. Ook Vlug & Lenig boekte een overwinning. Op bezoek bij DSVD werd het 31-37. BFC uit Beek wacht nog steeds op de eerste punten van het seizoen. Dat lukte zaterdagavond niet. BFC verloor met ruime cijfers van SEW: 23-43.
HandbaL Venlo en VOC zijn de koplopers in de Eredivisie met 32 punten. Vlug & Lenig staat ook in het linkerrijtje en heeft 19 punten. BFC is hekkensluiter.