Roda-trainer De Graaf na pijnlijke nederlaag: 'Off-day'

Edwin de Graaf © Orange Pictures
"Ik kan niets positiefs uit dit duel trekken." Het waren de harde, maar rake woorden van Roda-aanvoerder Nils Röseler na afloop van de verloren wedstrijd bij Helmond Sport.
Roda JC beleefde een complete off-day en maakte eigenlijk geen aanspraak op een resultaat tegen de laagvlieger uit de Keuken Kampioen Divisie.

Off-day

Edwin de Graaf wond er na afloop geen doekjes om. "We waren als ploeg gewoon ondermaats. Niemand haalde zijn niveau en we hebben terecht verloren. Een off-day." De Graaf over de reden voor de off-day: "Ik vond ons aan de bal heel matig en we maakten vooral de verkeerde keuzes. En zonder de bal ging het in de duels moeizaam." Xander Lambrix vond dat Roda zichzelf tekort deed:

Nooit in het spel

Aanvoerder Nils Röseler had zich zijn verjaardag wel anders voorgesteld. "Ik denk dat we niet verkeerd beginnen aan de wedstrijd, maar dan hebben we een moment dat we niet in goed de duels zitten en scoren zij 1-0. Dan zie je het wegglijden. We kwamen niet meer goed in de duels, kwamen vaker een stap te laat en gingen geforceerd op zoek naar de 1-1 waardoor we uit de wedstrijd geraakten. We zijn eigenlijk nooit in ons spel gekomen." En dat is een terechte, maar ook harde conclusie van de aanvoerder. De Graaf: "Er worden dingen duidelijk. We moeten de lat hoger leggen naar elkaar en moeten meer eisen. Ik vind dat er meer gebracht moet worden."

Incident

De komende week zullen in ieder geval de beelden van deze wedstrijd in Helmond uitvoerig worden bekeken in Kerkrade. "We gaan ze heel snel bespreken en dan laat ik iedereen zien wat ik verwacht. Dan hoop ik dat het een incident is." Want Roda JC zat in een goede fase met drie overwinningen uit de laatste vier wedstrijden. Röseler vindt het nog te vroeg om te concluderen dat de bovenste plaatsen te hoog gegrepen zijn voor de Kerkradenaren. "Dat is te vroeg. We zaten in een goede fase en we hebben dat afgedwongen met veel strijdlust en werkmentaliteit."

Belangrijk duel

Die strijdlust en werkmentaliteit heeft Roda JC de komende wedstrijden zeker nodig. Dan wachten belangrijke duels met De Graafschap en Almere City FC. Met name de wedstrijd tegen De Graafschap wordt een belangrijke krachtmeting. De Graafschap heeft zeven punten achterstand op Roda JC. De Kerkradenaren kunnen met een overwinning de Superboeren een flinke tik uitdelen in de strijd om een plek in de play-offs, terwijl een overwinning van De Graafschap betekent dat Roda JC een extra concurrent krijgt in de strijd om een play-offplek.