Kostons na 5-1 zege: 'Dit voelt als een bevrijding'

Sven Blummel, Orhan Dzepar en Ruben van Bommel (van links naar rechts) vieren de zege op TOP Oss © PubliciteitVisie
De opluchting was duidelijk zichtbaar vrijdagavond in De Geusselt. Na zes wedstrijden zonder overwinning won MVV met duidelijke cijfers van TOP Oss.
"Dit voelt als een bevrijding en we snakten hier naar", zegt Koen Kostons.

Geusselt

Ook trainer Maurice Verberne was na afloop duidelijk: "Deze was heel hard nodig. Als het resultaat maar uitblijft, gaat het in de koppies zitten. Niet alleen bij de spelers, maar ook bij mij." De trainer zag de afgelopen weken wel met enige regelmaat goed spel van zijn ploeg, maar de resultaten bleven uit. Dat MVV weer eens in de eigen Geusselt speelde, hielp ook mee om de driepunter te pakken. "Hier win je als uitploeg bijna niet", zegt Ruben van Bommel over de sterke thuisreeks. MVV verloor dit seizoen namelijk nog niet in eigen stadion en dat geeft ook vertrouwen bij Kostons:

Kansen

Dat MVV halverwege niet voorstond had het voor een aanzienlijk deel aan zichzelf te wijten. De Sterrendragers, en in het bijzonder Koen Kostons, kregen voldoende mogelijkheden om meer dan één doelpunt te maken in de eerste helft. "Als ik die kansen afmaak ga je met 4-1 of de 5-1 de rust. Ik had grote kansen en die moeten erin", zegt Kostons. Ruben van Bommel zei na afloop zich wat minder zorgen te maken over het missen van kansen. "Als ze in de eerste helft er niet ingaan, gaan ze er in de tweede helft wel in." Met twee doelpunten en een assist was Van Bommel van grote waarde voor MVV. "Elke keer maar een doelpunt, maar nu twee doelpunten in een wedstrijd. Daar ben ik heel blij mee."

Transfervrij

Bij ESPN stelde Van Bommel de fans nog gerust. "Ik kan nu zeggen dat ik niet transfervrij wegga." Daar zal ongetwijfeld ook de penningmeester blij mee zijn. Van Bommel toont bijna wekelijks zijn klasse. De 18-jarige linksbuiten was bij meer dan een kwart van de Maastrichtse doelpunten betrokken. Als hij deze lijn kan doortrekken, kan het niet anders of de clubs zullen in de rij staan om Van Bommel weg te halen uit Maastricht.

Klaas Wels

Bij TOP Oss stond voor een aanzienlijk deel van de MVV-selectie een oude bekende voor de dug-out. Klaas Wels is technisch directeur bij Oss, maar sinds deze week ook tijdelijk trainer totdat er een nieuwe oefenmeester is gevonden. Dat er vorig jaar geen match was tussen de MVV-selectie en Wels, hebben meerdere spelers inmiddels openlijk uitgesproken. "Klaas boeit me niet. Ik heb me er niet mee bezig gehouden", zegt Kostons. Om vervolgens aan te vullen: "Voor de jongens wil ik graag van hem winnen. Ik denk dat zij dat ook wel wilden. Ik denk dat we hem lekker op z'n doos hebben gegeven."

Heracles Almelo

Komende maandag speelt MVV opnieuw thuis. Dan reist Heracles Almelo voor de tweede keer in drie dagen af naar Limburg. De wedstrijd is vanaf 20:00 uur live te volgen op L1 Radio.