VVV-trainer Kruys: 'Wissels maakten het verschil'

Trainer Rick Kruys © Orange Pictures
Het vieren van een jubileum met een overwinning in eigen stadion. Er zijn voorbeelden genoeg van jubileumwedstrijden die niet goed afliepen, maar voor VVV werd het een droomavond. Het 120-jarig bestaan werd opgeluisterd met een 3-1 overwinning op topploeg Heracles Almelo.
Hoogtepunt was natuurlijk de 3-1 van Mitchell van Rooijen. "Een waanzinnig doelpunt. De goal van het jaar", aldus VVV-trainer Rick Kruys.

Schroom

Halverwege zag het er niet naar uit dat VVV zo'n mooie avond zou beleven. Voor rust had de Venlose ploeg veel moeite met Heracles Almelo, de nummer twee in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Rick Kruys creëerde amper kansen voor rust. Na rust presenteerde een ander VVV zich in De Koel: "We gooiden de schroom wat meer van ons af en we zijn vol op de aanval gaan spelen en dat resulteerde in een overwinning", aldus Kruys.

Wissels

De trainer wist ook precies wat de doorslag gaf. "De wissels maakten het verschil. We waren iets te angstig aan de bal en op de momenten dat we verzorgd opbouwden brachten we een linie verder te weinig. Dat veranderde met de komst van De Boer, Dekker en Johansson. En later met de komst van Braken en Van Rooijen kregen we nog meer vleugels." Het waren inderdaad de wissels die VVV veel energie gaven en ook betrokken waren bij de 2-1 en 3-1 via Kees de Boer (doelpunt en assist) en Mitchell van Rooijen (maker van de 3-1).

Braken

De Boer was dan ook blij met zijn invalbeurt. "Ik zat me te verbijten op de bank. Ik wil graag spelen en stond er niet in en dan hoop je dat je mag invallen. Ik ben blij dat ik het heb zo mogen invullen." Sven Braken maakte na zes weken blessureleed zijn rentree binnen de lijnen. "Mooi dat ik weer op het veld mag staan. Een blessure is altijd moeilijk, maar ik wil vanaf nu vooruitkijken." Braken stond tien minuten in het veld toen Van Rooijen de wonderschone 3-1 maakte: "Ik kon het niet geloven. Ik had mijn handen in mijn haar. Ongelofelijk."
Bekijk het hele interview met Sven Braken:

Concurrentie

Met de terugkeer van Braken bij de selectie en de nieuw gehaalde spelers in de winterstop heeft VVV een brede selectie. "Dat is misschien wel de kracht van ons team", zegt De Boer. "We hebben een brede selectie en de concurrentie is groot. Je moet elke week presteren, anders kun je zo je plek verliezen." Kruys wil ook niet in elf basisspelers denken. "Het is een hecht team en iedereen heeft daarin zijn waarde. Dat moeten we zien te bewaken en als we dat doen gaan we nog een mooie tijd tegemoet."
Met een gedeelde vierde plaats heeft VVV in ieder geval niks te klagen. De ploeg staat op een play-offplek en lijkt gedurende het seizoen steeds sterker te worden. De Boer: "We moeten de play-offs halen. Dat is het allerbelangrijkste. Het staat dichtbij elkaar en dan is elk punt belangrijk."