Megens: 'Gegokt en verloren met nieuw Nederlands record'

Brian Megens © Orange Pictures
Wielrenner Brian Megens heeft tijdens het Europees kampioenschap baanwielrennen in Grenchen een nieuw Nederlands record op het onderdeel achtervolging gereden.
De Maastrichtenaar reed over de vier kilometer lange achtervolging een tijd van 4 minuten, 14 seconden en 8 honderdsten.

Elfde plek

Ondanks zijn snelle tijd kwam Megens in de uitslag niet verder dan de elfde plaats. Dat kwam mede door de kwaliteit van het deelnemersveld. "Ik wist dat ik een stuk sneller moest rijden om een goede klassering te behalen in dit deelnemersveld van wereldniveau", zei Megens na afloop van het kampioenschap.

Rondetijden liepen terug

De 33-jarige achtervolgingsspecialist reed dit kampioenschap met een groter verzet. Het plan was om een tijd net onder de 4.10 te rijden. Daarmee zou hij dan mogelijk een finaleplaats afdwingen. Alleen de twee snelste rijders plaatsten zich voor de finale. In het begin van de rit kon Megens de beoogde rondetijden rijden. Op het einde kon hij het zware verzet niet meer rond krijgen en verloor tijd. "Gegokt en verloren met een recordtijd. Het was echter niet goed genoeg om een rol van betekenis te kunnen spelen op dit kampioenschap", concludeerde Megens.

Ploegmaat van Poels wint titel

De Italiaanse wielrenner Jonathan Milan is de nieuwe Europese kampioen op de individuele achtervolging. De ploeggenoot van Wout Poels bij Team Bahrain-Victorious versloeg in de finale Daniel Bigham. De Engelsman is in het dagelijks leven verbonden als performance manager bij Team Ineos-Grenadiers. Werelduurrecordhouder Filippo Ganna liet op het laatst verstek gaan bij de individuele achtervolging. Hij concentreerde zich op de ploegenachtervolging, waarin hij met het Italiaanse team de Europese titel veroverde.