Sensationele 3-1 overwinning van VVV op Heracles

VVV klopt Heracles © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft een sensationele overwinning behaald op Heracles. De Venlonaren wonnen met 3-1 van de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie.
De thuisploeg wist in de eerste helft nauwelijks kansen te creëren, ging met een 0-1 achterstand rusten, maar boog in de tweede helft de stand volledig om.

Kansrijke openingsfase

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië begon het 120-jarige VVV-Venlo aan de wedstrijd tegen Heracles. De eerste doelpoging van de thuisploeg kwam van Soulyman Allouch, maar hij schoot de bal hoog over. Heracles-speler Ismail Azzaoui probeerde kort daarna de bal na een slecht genomen vrije trap in de korte hoek te schieten, maar VVV-doelman Ennio van der Gouw keerde het schot. Na ruim tien minuten werd een voorzet van Nick Venema door Heracles-doelman Michael Brouwer onschadelijk gemaakt. Aan de overkant kopte Justin Hoogma de bal uit een hoekschop over.

Heracles op voorsprong

In de 18e minuut kwam Heracles op voorsprong. Emil Hansson snelde langs de zijlijn en bediende met een korte pass middenvelder Lucas Schoofs. De middenvelder schoot de bal met een lage schuiver in het Venlose doel. VVV kreeg nauwelijks een kans om gelijk te maken. Martijn Berden liet weliswaar vier Heraclieden staan, maar kon zijn actie niet met succes afronden.

Bezoekers voeren druk op

In de slotfase van de eerste helft voerde Heracles de druk op VVV-Venlo op. Een volley van Azzaoui ging net naast en zijn schot vanaf de rand van de zestien werd door de VVV-defensie geblokt. Op slag van rust was de levensgevaarlijke middenvelder weer dichtbij een treffer, maar Van der Gouw pareerde zijn inzet en voorkwam dat zijn team met een grotere achterstand aan de tweede helft moest beginnen.

Venema maakt gelijk

VVV-Venlo speelde na de hervatting aanmerkelijk beter dan vóór rust. De eerste kans was echter voor Nikolai Laursen van Heracles. Hij stond helemaal vrij, maar schoot naast het Venlose doel. Kort daarna was VVV dichtbij de gelijkmaker toen Berden vrij kon schieten nadat hem een lange bal was toegespeeld. Zijn schot werd geblokt door Justin Hoogma.
Een gevaarlijke voorzet van Azzaoui kon daarna door Tristan Dekker maar net over de achterlijn worden gewerkt. Na een uur spelen maakte Venema de verdiende gelijkmaker. Hij schoot de bal loeihard tegen de touwen: 1-1.

VVV op voorsprong

Vijf minuten later kwamen de Venlonaren op 2-1 toen Kees de Boer de bal uit een hoekschop kreeg en uit de draai in het Almelose doel schoot. Sven Braken was in de tussentijd na blessureleed ingevallen voor Richard Sedlacek. Een minuut later voorkwam Simon Janssen dat Heracles op gelijke hoogte kwam. Hij haalde de bal van de lijn toen een hoekschop van de bezoeker naar het doel werd gekopt. Tien minuten voor tijd maakte invaller Mitchell van Rooijen de derde Venlose treffer. Hij kreeg de bal aangespeeld en knalde de bal op wonderschone wijze loeihard in de linkerkruising. Heracles bracht in de slotfase nog twee spitsen in het veld in een poging het tij te keren, maar slaagde er niet in het verjaardagsfeest van de Venlonaren te verstoren.
VVV staat door de overwinning op een gedeelde vierde plaats. Volgende week vrijdag speelt de ploeg van Rick Kruys uit bij FC Dordrecht.