Tandenloos Roda JC onderuit bij Helmond Sport

Edwin de Graaf, de trainer van Roda JC © Orange Pictures
Roda JC heeft een pijnlijke nederlaag geleden bij Helmond Sport. De thuisploeg, een laagvlieger in de Keuken Kampioen Divisie, was met 1-0 te sterk voor de Kerkradenaren.
De winnende treffer werd al na acht minuten gemaakt door Hakon Lorentzen. Daarna was Roda JC te matig om aanspraak te maken op een resultaat.

Snelle openingstreffer

Met Romano Postema in plaats van Arjen van der Heide in de basis begon Roda JC aan de uitwedstrijd bij Helmond Sport. De club waar Jurgen Streppel afgelopen december zijn baan als hoofdtrainer van Roda JC voor opgaf om er technisch manager te worden. Streppel zag Helmond Sport al vroeg in de wedstrijd op voorsprong komen. Na een vlot lopende aanval zorgde Hakon Lorentzen voor de openingstreffer.

Grote kansen

Roda JC had in het verdere verloop van de eerste helft wat meer de bal, maar deed daar bijzonder weinig mee. De ploeg van Edwin de Graaf wist de bal amper in de vijandelijke zestien te krijgen. Aan de andere kant was Helmond veel dreigender en gevaarlijker. De Brabanders kregen via Arno van Keilegom (over de lat) en Elmo Lieftink (redding Moritz Nicolas) grote kansen op 2-0. De grootste Roda-kans van de eerste helft was in de slotseconde. Dylan Vente kopte over uit een hoekschop. Het was het enige Kerkraadse lichtpuntje uit een eerste helft waarin Roda JC op alle vlakken het onderspit dolf tegen Helmond.

Balbezit

In de tweede helft wist Roda JC de ploeg van voormalig Roda-speler Bob Peeters wel iets meer onder druk te zetten, maar het was Helmond dat kort na rust het dichtst bij een treffer was. Spits Martijn Kaars schoot hoog over. Daarna gunden de Brabanders vooral de bal aan Roda. Daar deden de Kerkradenaren lange tijd weinig mee.

Slotfase

Pas bij het aanbreken van de laatste 20 minuten werd Roda JC gevaarlijker. De ploeg van De Graaf wist Helmond meer terug te drukken op eigen helft en kreeg via Vente en invaller Lennerd Daneels ook kansen op de gelijkmaker. Die kansen kregen echter geen vervolg in de vorm van een slotoffensief, waardoor de Kerkradenaren ook geen aanspraak mochten maken op een resultaat.

De Graafschap

Roda JC staat ondanks de nederlaag nog steeds op de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Op carnavalszondag 19 februari spelen de Kerkradenaren de volgende wedstrijd. Dan gaat Roda JC op bezoek bij De Graafschap.