Bevrijdende driepunter voor MVV na ruime zege op TOP

MVV'er Ruben van Bommel heeft de 1-1 gescoord tegen TOP © Frank Kerbusch - Publiciteitvisie
MVV heeft de ongeslagen reeks in eigen stadion tegen TOP Oss een vervolg gegeven. De Maastrichtse club won in De Geusselt met 5-1 tegen de ploeg van ex-MVV-trainer Klaas Wels.
Het was de eerste overwinning van MVV in 2023. Na zes wedstrijden konden de mannen van trainer Maurice Verberne eindelijk weer de drie punten vieren.

Bevrijding

In een levendige openingsfase speelden Koen Kostons en Jarne Steuckers een counter niet goed uit waardoor een vroege voorsprong uitbleef. Daarna maakte TOP het de gastheren moeilijk. Dat resulteerde, hoewel een paar mogelijkheden op rij voor MVV, in 0-1 door een doelpunt van aanvoerder Rick Stuy van den Herik. Kostons had na een half uur de gelijkmaker kunnen (en moeten) scoren, maar hij kopte de bal precies waar doelman Thijs Jansen stond. Ook de volgende kans voor Kostons bleef zonder score. Tot twee keer toe miste de aanvaller, maar de volgende aanval was wel raak. Koen Kostons gaf de bal deze keer aan Ruben van Bommel en hij tekende in de 37e minuut voor de 1-1.

Voorlaatste

TOP Oss staat negentiende en dus voorlaatste, maar de ploeg verwelkomde in de winterstop spits Kay Tejan terug in Oss. En daarmee is TOP een stuk completer en gevaarlijker geworden. Klaas Wels, vorig seizoen vroegtijdig ontslagen in Maastricht, is technisch directeur én coach bij de Brabantse club. Trainer Kristof Aelbrecht werd ontslagen en de assistent heeft nog niet de benodigde papieren. Vandaar dat recent Klaas Wels ook de functie van hoofdtrainer (tijdelijk) op zich heeft genomen.

Ruben van Bommel

TOP Oss startte goed in de tweede helft en MVV moest attent blijven. Het duurde ruim tien minuten voordat de thuisploeg de touwtjes in handen nam. En in tegenstelling tot de eerste helft na rust de kansen wel afmaakte. In de 57e minuut zorgde Ruben van Bommel voor de 2-1. Vlak daarna (59e) scoorde Rein van Helden uit een vrije trap van Sven Blummel. En weer een paar minuten later (63e) vergrootte Nicky Souren de marge: 4-1.

Heracles

MVV vond het daarna welletjes en spaarde zich met het oog op de inhaalwedstrijd komende maandag tegen Heracles. Verberne wisselde in de 78e minuut het drietal Kostons, Blummel en Ruben van Bommel. Zij werden vervangen door Mart Remans, Dailon Livramento en Ryan El Azrak, die zijn debuut maakte voor MVV. Dat beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong, Nicky Souren werd nog vervangen door Marko Kleinen. Nog éénmaal klonk het 'glorie-glorie, MVV'ke' in De Geusselt. Invaller Dailon Livramento bepaalde in de 91e minuut de eindstand op 5-1.
MVV speelde tegen TOP in een feestelijk "Carnavalsshirt' © Frank Kerbusch - Publiciteitvisie