Velázquez vol lof over Turkse spelers: 'Op en top prof'

Julio Velázquez © Orange Pictures
De ramp in Turkije overschaduwde deze week de hele wereld en had ook impact binnen Fortuna Sittard.
Niet vreemd, gezien bijvoorbeeld de hoeveelheid Turkse spelers binnen de selectie. Maar coach Julio Velázquez denkt dat juist die spelers prima de knop om kunnen zetten zodat in Emmen een goede prestatie geleverd kan worden.

Professionals

"Het is uiteraard een heel lastige situatie, voor alle betrokkenen", zo vertelt Velázquez bij L1. "En het ontgaat die spelers ook niet. Iedereen ziet de beelden, ze voelen zich uiteraard enorm betrokken bij het leed dat hun landgenoten treft. Maar op de training kunnen zij de knop prima omzetten en zich focussen op dat wat voor Fortuna ook heel belangrijk is. Handhaving. Ik heb niets dan lof voor deze spelers, het zijn echte profs."

Emmen uit

Fortuna behaalde zeven punten uit de laatste drie duels. Dat levert een elfde plek op, maar binnen de muren van het stadion aan de Milaanstraat durft niemand zich rijk te rekenen. Ondanks dat FC Emmen zeven punten minder heeft en daarmee de zestiende positie inneemt. "Het is cliché, maar we kijken écht per week", legt Velázquez nog maar eens uit. "Ja, ik ben tevreden met het puntenaantal en ik ben tevreden met de houding zoals we ons manifesteren, maar we zijn nog niet veilig. FC Emmen is in thuiswedstrijden lastig te verslaan. Alleen als wij met de juiste mentaliteit het veld op stappen en als de spelers het belang van dit duel inzien kunnen we resultaat halen. En dan kunnen we weer een stap zetten."

Live

Fortuna speelt in Drenthe met speciale shirts om aandacht te vragen voor de ramp in Turkije en te doneren aan Giro 555. De wedstrijd tussen FC Emmen en Fortuna Sittard is zaterdagavond van 21:00 uur live te volgen via L1 Radio. De uitzending begint al om 20:00 uur.